Kartu su papildančiais eismo ženklais, šis kelio ženklinimas perspėja vairuotojus, jog prospekte draudžiama statyti automobilius, o punktyru pažymėtose vietose gali sustoti tik tam tikras transportas. Gedimino prospekte ne vienas vairuotojas buvo pamėgęs pasistatyti automobilį – kartais net ant dviračių tako – ir, įjungus avarinį ženklą, iškulniuoti savais keliais.

Dabar geltona punktyrine juosta pažymėtose vietose galės sustoti tik tarnybinis transportas prekėms iškrauti ar pakrauti bei taksofoną įsijungę taksi vairuotojai. Ir tik ne ant dviračių tako.

Geltonosios linijos pažeidėjams grės nuo 28 iki 86 eurų bauda – tokia pati, kaip ir pažeidžiantiems rugpjūčio mėnesio pabaigoje intensyvesnio eismo Vilniaus sankryžose nupieštą „tinklinį“ ženklinimą, reiškiantį, jog nevalia įvažiuoti į sankryžą, kai joje ar už jos yra kliūtis, dėl kurios įvažiavus į sankryžą būtų blokuojamas eismas važiuojantiems kita kryptimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)