Pateikdamas prašymą VĮ „Regitra“ padalinyje, pareiškėjas turi pateikti savo asmens dokumentą ar atstovavimą patvirtinantį dokumentą. Pateikdamas prašymą e. paslaugų portale, pareiškėjas identifikuojasi, prisijungdamas prie e. paslaugų portalo.

Prašymas pratęsti leidimo dalyvauti eisme sustabdymo laikotarpį priimamas tik tuomet, kai nustatoma pareiškėjo asmens tapatybė. Todėl primenama, kad paprastu ar elektroniniu paštu atsiųsti prašymai, kai nėra galimybės nustatyti asmens tapatybės, negali būti nagrinėjami. Tokiais atvejais pareiškėjui pranešama, kad, norėdamas pratęsti leidimo sustabdymą, jis turi prisijungti prie VĮ „Regitra“ e. paslaugų portalo arba atvykti į transporto priemonių registravimo paslaugas teikiantį padalinį.

Visa informacija – duomenų bazėse

Leidimo dalyvauti eisme sustabdymo procedūra taikoma nuo liepos mėn. Priimdama sprendimą dėl leidimo sustabdymo ar vėlesnio transporto priemonės išregistravimo, VĮ „Regitra“ vadovaujasi duomenimis, gautais iš Centralizuotosios techninės apžiūros duomenų bazės. Jos duomenis tvarko Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija, ir Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazės, kurios duomenis tvarko Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuras.

Įstatyme nustatyta, kad šių duomenų bazių valdytojai visus reikiamus duomenis apie transporto priemones teikia VĮ „Regitra“ tvarkomam Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registrui.
Negavus duomenų apie tai, kad atlikta transporto priemonės privalomoji techninė apžiūra ir (ar) kad transporto priemonė apdrausta transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, transporto priemonės leidimas dalyvauti eisme stabdomas, o vėliau ji nustatyta tvarka išregistruojama, jei per įstatyme nustatytą 90 dienų laikotarpį pareiškėjas nesikreipė dėl sustabdymo laikotarpio pratęsimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)