„Nors valstybinis numeris transporto priemonei suteikiamas turint vienintelį tikslą – ją identifikuoti, kad, kilus poreikiui, būtų galima nustatyti jos savininką ir atitikimą šalyje galiojančioms administracinėms nuostatoms, visgi neretai pasitaiko tokių atvejų, kai gyventojai ne tik vardinių, bet net ir serijinių valstybinių numerių užrašų deriniuose siekia įžvelgti tam tikrą prasmę“, – sakė „Regitros“ generalinis direktorius Dalius Prevelis.

Planuojamų gaminti serijinių valstybinių numerių raidžių derinius „Regitra“ iš anksto viešai skelbia savo interneto svetainėje regitra.lt jau daugiau kaip dešimtmetį, tačiau iki šiol domėjimasis jais buvo nuosaikus.

Atsižvelgdama į pastaruoju metu padidėjusį visuomenės susidomėjimą šiais deriniais, „Regitra“ kviečia gyventojus aktyviai išsakyti savo nuomonę apie juos interneto svetainės regitra.lt skyriuje „Jūsų nuomonė“, komentarų formoje skyriuje „Valstybinio numerio ženklai“ arba nuomonę atsiųsti el. paštu info@regitra.lt.

Daug nepalankių atsiliepimų sulaukę planuotų gaminti valstybinių numerių užrašų deriniai, įmonės specialistams nusprendus, gali būti negaminami.

Įmonė primena, kad valstybinis numeris sudaromas iš raidžių ir skaičių derinio. Lotyniškos didžiosios raidės derinyje naudojamos abėcėlės tvarka, o skaičiai – jų didėjimo tvarka.

Valstybinio numerio ženklus „Regitra“ išduoda nuo 2000 m., kai įmonei buvo pavesta atlikti kelių transporto priemonių registravimo funkcijas, jas perėmus iš policijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)