Policija pataria, kad norėdami išvengti neblaivių vairuotojų sukeliamų eismo įvykių ir kad šventinės nuotaikos neaptemdytų nelauktas susitikimas su alkoholio matuokliu „ginkluotu“ policijos pareigūnu, prieš susitikimą ar pobūvį, jei jo dalyviai nesiruošia vengti alkoholio, iš anksto pasirūpinti kas parveš namo linksmybėms pasibaigus.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad net ir nedidelis suvartoto alkoholio kiekis sėdus prie vairo gali lemti labai skaudžias nelaimes ir turėti sunkių pasekmių. Pareigūnai neabejoja, kad draugiškumas, kolegiškumas ir žmogiškas atsakingumas padės alkoholį per pobūvį vartojančiai draugijai rasti svaigalų atsisakyti sutiksiantį vairuotoją, arba ieškoti kitų kelionės namo alternatyvų.

Policija ragina nesielgti lengvabūdiškai, nevairuoti neblaiviems ir įspėti kitą, jei matote, kad jis rengiasi sėsti prie vairo būdamas apsvaigęs. Taip pat įspėjama: jokiu būdu nesileiskite vežami neblaivių vairuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją