Pirmosios prevencinės priemonės metu Kauno apskrityje buvo sustabdyta 101 vairuotojas, kuris vairavo automobilį neužsisegęs saugos diržo nustatyta tvarka. Pasirodė, kad labiausiai savo saugumu kelyje nesirūpina Kauno miesto vairuotojai. Vien mieste nustatyta per 60 šio Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo atvejų.

Didesnį nerimą policijai kelia neblaivūs ar apsvaigę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų vairuotojai. Per savaitgalį apskrityje patikrinti 425 vairuotojai, 16 iš jų automobilius vairavo būdami neblaivūs. Trisdešimtmečiui kauniečiui T. S. sekmadienio pavakarę vairavusiam savo automobilį „Rover 623“, buvo nustatytas sunkus neblaivumo (girtumo) laipsnis (alkoholio matuoklis parodė 3,27 promilės). Taip pat išaiškinti 5 neblaivūs dviračio vairuotojai.

Panašios prevencinės priemonės bus vykdomos ir ateityje. „Ypač didelis dėmesys bus skiriamas jaunimo susibūrimo mėgstamoms vietoms – tai yra, prie vandens telkinių, sodų ir sodybų.
Norėtųsi, kad kiekvienas vairuotojas kelyje jaustų atsakomybę už save ir kitus eismo dalyvius“, – rašoma policijos pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)