„Ministerija inicijuoja dabar tokį tyrimą, kuriuo bus aiškinamasi, kaip buvo rengiamas vairuotojas konkrečioje mokykloje, kaip jis išlaikė egzaminus, be abejo, bus aiškinamasi ir kitos aplinkybės, kurios galėjo turėti įtakos šio eismo įvykio atsiradimui, t. y. greitis, kiti elementai... Bet šis įvykis, be abejo, bus labai nuodugniai ištirtas tam, kad būtų galima užkirsti kelią tokių skaudžių įvykių pasikartojimui“, – „Žinių radijui“ sakė V. Pumputis.

Susisiekimo ministerijos atstovo teigimu, dar šiemet ketinama įvesti papildomą naujų vairuotojų mokymą. Sistema esą turėtų būti oficialiai pristatyta artimiausiais mėnesiais.

„Kadangi yra labai aktuali problema jauni ir pradedantieji vairuotojai, šiemet numatoma įvesti papildomą mokymo sistemą. Ji bus pristatyta artimiausiu metu. Šiuo metu vyksta detalios diskusijos, kokiu būdu organizuoti papildomą mokymą, kad tikrai duotų efektą ir naudą, bet, tikimės, įvedus papildomą mokymą, tikrai turėtų būti šiek tiek ir drausminami jauni vairuotojai, taip pat išaugtų jų bendras kultūros lygis ir vairavimo įgūdžiai“, – sakė V. Pumputis.

Apie 16 proc. eismo įvykių kaltininkų yra vairuotojai, kurių vairavimo stažas yra iki dviejų metų.