Pastaruoju metu užregistruojama vis daugiau eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės, dėl transporto priemonių vairuotojų dažniausio Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimo nepaisymo, t. y. nepasirinkto saugaus važiavimo greičio.

Atsižvelgdamas į tai ir siekdamas tinkamai įgyvendinti vieną pagrindinių policijos uždavinių – saugaus eismo priežiūrą, Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos teritorinėms policijos įstaigoms nurodė sustiprinti transporto priemonių važiavimo greičio kontrolę tiek valstybinės (magistraliniai, krašto, rajoniniai keliai), tiek ir vietinės reikšmės keliuose.

Primename, kad policijos pareigūnai gali naudoti tik tokius greičio matavimo prietaisus, kurie turi galimybę atmintyje kaupti atliktų matavimų duomenis. Eismo dalyvių pažeidimams fiksuoti policijos įstaigos naudos turimus tarnybinius automobilius su įmontuota specialiąja įranga. Specialiomis spalvomis nenudažyti ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėti automobiliai bus naudojami tik tie, kuriuose įrengta vieninga pajėgų valdymo sistema, vaizdo ir garso įrašymo įranga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)