„Kada yra tinkamiausias metas keisti automobilį? Mūsų šeimos automobilis yra „Ford C-Max“, taip pat turiu 2011-ųjų „Fiesta“, kurios rida yra vidutiniška. Ar jau turėčiau keisti 3 metų senumo „Fiesta“, kol jos vertė dar gera, ar turėčiau pasilikti?“, – tokį klausimą uždavė telegraph.co.uk skaitytojas.

„Reikėtų pagalvoti apie du dalykus. Pirma, tai yra metinis nuvertėjimas, kuris pirmaisiais metais būna skausmingiausias, paskui palaipsniui mažėja. Antra, tai – kasmetinės išlaidos remontui ir dalių keitimui: padangos, dirželiai, didėjančios aptarnavimo kainos, sankaba, filtrai, smagračiai ir kt. Išlaidos šiems punktams itin išauga maždaug nuo ketvirtųjų metų. Kad ir kiek išleistumėte remontui, šių pinigų niekada nebeatgausite. Tad turbūt geriausias metas keisti automobilį ir po keturių metų, nepaisant to, kad perkant naują automobilį teks susitaikyti su jo nuvertėjimu“, – paaiškina portalo apžvalgininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)