Gamtininko Selemono Paltanavičiaus įsitikinimu, nemažai susidūrimų įvyksta dėl to, kad žmonės nesupranta gyvūnų prigimties ir jų elgesio ypatumų. Vairuotojai turėtų žinoti, kad žvėrys dažniausiai keliauja prieblandoje ar net tamsoje, kai prastas matomumas.

Anot S.Paltanavičiaus, gyvūnai nesupranta, kokiu greičiu važiuoja automobiliai. Užklupti akinamų šviesų jie paprastai stovi ant kelio ar šalikelėje ir tikisi, kad mašina pasuks į šalį. Automobiliui priartėjus žvėris galiausiai pajunta, kad pavojus čia pat, ir ima bėgti keliu, nors, atrodytų, galėtų šokti gilyn į mišką. „Tokia jau gyvūnų prigimtis. Jie stengiasi prabėgti pro pat kliūties priekį“, - teigė S.Paltanavičius.

Gyvūnų migracija paprastai padidėja rudenį, kai prasideda ruja, tokiu metu žvėrių keliuose atsiranda nenuspėjamose vietose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)