Taip pat nustatytas ilgesnis – iki 3 metų – laikotarpis, kuriam pats automobilio savininkas gali sustabdyti leidimą transporto priemonei dalyvauti viešajame eisme (anksčiau buvo nustatytas iki 1 metų laikotarpis). Šis terminas gali būti pratęstas vieniems metams.

Be to, nuo šiol „Regitrai“ nebereikia grąžinti išregistruotos transporto priemonės valstybinio registracijos numerio ženklų. Šie ženklai pripažįstami negaliojančiais, už jų panaudojimo teisėtumą atsako automobilio savininkas.

Tiesa, tikėtina, kad vairuotojai artimiausiu metu sulauks ir naujų pakeitimų, susijusių su liepos 1 d. įsigaliojusiu įstatymu. Jau dabar siūloma, kad automatiškai išregistruotoms transporto priemonėms būtų leista įsilieti į eismą remiantis supaprastinta tvarka.

„Tvarka turi būti supaprastinta, kad vairuotojai, ištaisę klaidas, dėl kurių transporto priemonė buvo išregistruota, galėtų paprasčiau grįžti į eismą ir jiems nereikėtų atlikti visų procedūrų, būtinų pirmą kartą registruojant automobilį. Už tam tikrą mokestį registracijos faktas būtų atkuriamas registre. Tai būtų galima padaryti ir elektroniniu būdu, žmogus neprivalėtų vykti į „Regitros“ padalinį. Techninės galimybės leidžia tai padaryti, todėl nematau priežasties, kodėl reikėtų apsunkinti procesą. Tokia supaprastinta tvarka turėtų būti patvirtinta artimiausiu metu, nėra ko delsti“, - praėjusią savaitę „Lietuvos žinioms“ sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas.

DELFI primena, kad remiantis „Regitros“ informacija, įsigaliojus minėtam įstatymui, Lietuvoje buvo išregistruota beveik 820 tūkst. transporto priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)