Nekasdieniški vaizdeliai nufilmuoti viename iš Ekvadoro miestų, kur liūtis užtvindė gatves. Užtvindė taip, kad aukšti ir galingi pikapai-visureigiai plaukioja bangomis nelyginant guminės valtys.

Kas gi kelia tas bangas miesto vidury, gatvėje? Ogi minėtų „jūrų liūtų“ vairuojamas viešojo susisiekimo transportas – maršrutiniai miesto autobusai.

Sunku pasakyti, ar prie jų vairo sėdintiems nutrūktgalviams užvis svarbiau Šv. Grafikas, ar šiaip smagu kelti bangas, tačiau faktas lieka faktu: autobusai Ekvadoro gatvėse kursuoja net ir tada, kai vanduo autobusams semia langus.

Vaizdas iš tikrųjų neįtikėtinas: nors vanduo gatvėje pakilęs gal net 70-80 cm, autobusai nestabdo ir važiuoja kaip važiavę. Žiūrint iš šono, jie kažkuo primena vandenį donkichotiškai stumdančius buldozerius.

Ne mažiau įspūdingos ir autobusų keliamos bangos – ant jų lyg valtys linguoja ne tik šiukšlės ar didžiuliai visureigiai, bet ir lyg paplūdimyje pasijutę pėstieji. Ko gero, nereikėtų nustebti išvydus iš už kampo viražais atšniokščiantį... banglentininką?