Visų varančiųjų ratų sistema. Kai kurie vairuotojai, gyvenantys atokiau nuo gerų kelių ar kalvotose vietovėse, tikrai vertina automobilius su visų varančiųjų ratų sistema, kuri gali paskirstyti galią ratams, atsižvelgiant į esamą važiavimo situaciją. Vis dėlto pastaraisiais metais vis daugiau miestuose gyvenančių vairuotojų renkasi visais ratais varomus automobilius, kurie naudoja daugiau degalų bei jų priežiūrai reikia išleisti taip pat daugiau. Ieškantiems kompromiso siūloma rinktis priekiniais ratais varomą automobilį su sunkiai pravažiuojamiems keliams skirtomis padangomis.

Navigacijos sistemos. Automobilyje montuojamos GPS sistemos laiku bėgant kainuoja vis mažiau, tačiau vairuotojai gali rasti dar pigesnių sprendimų – navigacija mobiliajame telefone ar automobiliniai navigacijos prietaisai. Be to, senesnio modelio automobiliuose, turinčiuose integruotas navigacijos sistemas, žemėlapius galima atnaujinti tik kompaktinių diskų pagalba, o šiais laikais tai nėra taip paprasta, kaip, tarkime, atnaujinti žemėlapius mobiliajame telefone.

Kompaktinių diskų grotuvai. Kompaktiniai diskai baigia išnykti iš automobilių taip pat, kaip ir kasetiniai grotuvai. Kai kurie gamintojai naujų automobilių įrangoje jau nebesiūlo šios sistemos. Automobilių garso sistemų dabartis ir ateitis kuriama „Bluetooth“ ir USB jungčių pagrindu, tad papildomai investuoti į kompaktinių diskų grotuvus tikrai nebeverta.

DVD grotuvai ar TV sistemos. Ilgose kelionėse rasti užsiėmimą vaikams – ne pati lengviausia užduotis, todėl priekinių sėdynių nugarėlėse montuojami ekranai per pastarąjį dešimtmetį itin paplito. Vis dėlto kompiuterių gamintojams pasiūlius planšetes, automobiliuose montuojami ekranai tampa atgyvena. Pakankamai nebrangūs planšetiniai kompiuteriai gali atlikti visas reikiamas funkcijas, kaip ir DVD grotuvai automobiliuose, ir netgi daugiau. Be to, jie ir kainuoja pigiau, o atnaujinti programinę įranga galima kur kas paprasčiau.

Balsu valdomos sistemos. Balsu valdomos sistemos sparčiai plinta, vis dėlto norėdami jomis naudotis turėsite būti labai kantrūs. Galite praleisti valandas studijuodami, kaip veikia sistemos, leidžiančios balsu įjungti garso sistemą, nustatyti norimą važiavimo kryptį navigacijos sistemoje ir kt., arba galite sutaupyti nervų ir pinigų tiesiog neužsisakydami tokių prietaisų ir viską valdyti pats.

Elektra reguliuojami prietaisai. Klasikinė pasiturinčiųjų pasaulio problema: kaip atidaryti bagažinę, į kurią reikia sutalpinti maišus pirkinių, o ant rankų dar reikia išlaikyti vaiką? Dabar automobilių gamintojai siūlo pagalbines sistemas praktiškai bet kuriai gyvenimo situacijai ir elektra valdomi tampa ne tik langai ar veidrodėliai, bet ir bagažinės durys. Naujausias išradimas – bagažinė atsidaro mostelėjus koja ties jutikliais, sumontuotais galiniame buferyje. Vis dėlto daug kas pripažįsta, kad kuo mažiau elektra valdomų prietaisų automobilyje – tuo mažiau galvos skausmo ir pilnesnė piniginė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)