„Dėl eismo gausos iš karto jaučiasi, kad su rugsėjo 1-ąja spūsčių ir transporto priemonių kiekis didmiesčių gatvėse padidėja. Natūraliai, kuo daugiau transporto priemonių, tuo didesnė tikimybė, kad jos gali susidurti ar kažką sužaloti“, - DELFI sakė Lietuvos vairuotojų sąjungos prezidentas Saugirdas Pukalskas.

Skaičiuojama, kad atėjus rugsėjui Vilniuje automobilių skaičius išauga 25 proc., o viešojo transporto keleivių - 40 proc.

Pasak jo, eismą apsunkina ir nepatyrusių bei miesto nepažįstančių vairuotojų gausa.

„Jeigu atvažiuoja žmonės iš kito miesto ar kaimo, žinoma, pirmaisiais mėnesiais jiems gali būti sunku susivokti. Taigi kol jie prisitaikys, gali kilti nesklandumų“, - kalbėjo S. Pukalskas.

Rugsėjo 1-oji Lietuvoje yra oficiali mokslo metų pradžia. Didžiausios spūstys Vilniuje susidaro Kalvarijų, Geležinio vilko gatvėse, Laisvės prospekte.

Lietuvos kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Egidijus Tučis pripažino, kad policija ruošiasi rugsėjo pradžiai.

Pirmąją rugsėjo savaitę policija planuoja gausesnį patruliavimą prie didžiųjų sankryžų, taip pat prie mokymo ir ikimokyklinių įstaigų.

Pasak jo, dar prieš Rugsėjo 1-ąją pastebima, kad nukenčia daugiau vaikų.

„Jau ir dabar vaikai atsipalaidavę laksto po kiemą tarp stovinčių automobilių, nepasižiūrėję išbėga į gatvę ir nukenčia. Jau dabar vaikus perspėjame, kad gatvė yra gatvė ir joje yra pavojinga, reikia elgtis atsargiai“, - kalbėjo E. Tučis.

Kitas iššūkis vairuojantiems rugsėjį – į Vilnių suvažiuojantys studentai.

„Įstoję pirmakursiai suvažiuoja su tėvų pirktais ne pirmos jaunystės automobiliais. Jie blūdija gatvėmis, o antroje dienos pusėje traukia į senamiestį. Taigi policija aktyviau dirba prie pasilinksminimo įstaigų, parkų“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, patikrinus studentų automobilių dokumentus, paaiškėja, kad dalis jų būna nepraėję techninės apžiūros, be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

„Taip pat būna atvejų, kai nevykdomos pareigos pėstiesiems, kai nesustojama prieš pėsčiųjų perėjas. Atvažiavusiems iš kitų miestų norime parodyti, kad Vilniuje yra nustatyta tvarka, kurios reikia laikytis“, - sakė Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas.

Jis tvirtino, kad policija neturi skaičių, kiek kasmet Vilniuje padaugėja automobilių.

„Pasižiūrėkite, jau dabar akivaizdžiai yra padaugėję automobilių, jų skaičius Vilniuje didėja geometrine progresija“, - sakė E. Tučis.

Policijos duomenimis, praėjusį rugsėjį Vilniuje įvyko 81 eismo įvykis, kuriame buvo sužeista 108 žmonės. Tuo metu tų pačių metų rugpjūtį užfiksuotas 71 eismo įvykis, kuriame sužeisti 76 žmonės, vienas žuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)