Visi tariamai utilizuoti automobiliai buvo nebetinkami eksploatuoti, bet jų savininkai vežiojo keleivius, informavo Maskvos pagrindinės vidaus reikalų valdybos pareigūnas. Jo teigimu, tai daugiausiai buvo „Vaz“ ir „Volga“ markių automobiliai. Dažniausiai juos įsigyja išeiviai iš Nepriklausomų valstybių sandraugos šalių.

Dar 2009 m. iš Vokietijos buvo nelegaliai išgabenta apie 50 tūkst. utilizuoti priduotų automobilių, jie buvo skirti parduoti Afrikos ir Vakarų Europos valstybėse. Vokietijos policijos duomenimis, pernai kas dešimta Vokietijoje utilizuoti priduota mašina buvo realizuota kitose šalyse.

Rusijoje automobilių utilizavimo programą pradėjo 2010 m. kovo 8 d. Senesnių nei 10 metų automobilių savininkai galėjo juos atiduoti utilizuoti ir su 50 tūkst. rublių nuolaida įsigyti naują rusų gamybos automobilį. Lapkričio vidurio duomenimis, vyriausybė skyrė 350 tūkst. premijų, tai reiškia, kad utilizacijai buvo atiduota 350 tūkst. transporto priemonių.

Rugsėjį Rusijos vyriausybė priėmė sprendimą pratęsti programą ir 2011 m. ir skirti jai dar 14 mln. rublių. Utilizacijos programa baigsis ateinančių metų rudenį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)