„Net ir nedidelis kelio remontas yra susijęs su eismo ribojimais. Primename vairuotojams, kad jie privalo paisyti laikinųjų kelio ženklų, atidžiai sekti nuorodas, siekiant išvengti skaudžių nelaimių. Eismo ribojimai neišvengiamai iššaukia nepakantumą ir net pyktį kelyje dirbantiems žmonėms. Mūsų tikslas – priminti, kad kelyje esi ne vienas, kad žmonės oranžinėmis liemenėmis atlieka reikalingą darbą, kuris pagerins kelio būklę ir eismo sąlygas. Kito būdo atnaujinti kelią kaip statinį tiesiog nėra“, - sakė AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas.

Pirmąją akcijos dieną kelininkus ir vairuotojus rekonstruojamuose kelio ruožuose sveikins kelio moteris Stefutė (aktorė Violeta Mičiulienė) bei „Taisom kelią“ merginos, kurių nuotraukos papuošė naujus informacinius stendus.

Kelio moteris Stefutė
„Kad kelyje būtų tvarka ir susikalbėjimas, tolerancija taptų norma ir visi jaustųsi saugūs. Nesvarbu, ar tai būtų pavargęs estų „fūristas“, ar beprotis dviratininkas, skubantis, kol neužsidarė parduotuvė. Ir netgi paklaikęs iš baimės šernas, skutantis namo pranešti, kad nuo šiandien juos šaudys kas tik nori...“, - taip savo sprendimą dalyvauti eismo saugumo akcijoje komentavo aktorė V. Mičiulienė, specialiai akcijai sukūrusi kelio moters Stefutės personažą.

„Taisom kelią“ programos informaciniai stendai bus statomi didžiuosiuose AB „Panevėžio keliai“ objektuose, keliuose, kur eismas ribojamas laikinaisiais šviesoforais. Akcija startuoja viename sudėtingiausių eismo saugumo prasme šių metų objektų – rekonstruojamoje tarptautinės ir valstybinės reikšmės kelio Kaunas-Zarasai-Daugpilis atkarpoje. Visus darbus kelininkams šiame magistraliniame kelyje tenka atlikti nenutraukus automomobilių eismo, o tik jį apribojus. Tikimasi, kad vairuotojai rekonstruojamuose ruožuose bus atidūs, paisys visų privalomų reikalavimų, kad atnaujintas kelias neštų tik džiaugsmą, o ne skausmą ir beprasmius praradimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)