Parodos rengėjas – Senovinės Technikos Klubas „Klasika“.

Jau prestižiniu tapusiame renginyje šiemet galėsite pamatyti automobilius, pagamintus 1920 – 1972 metais, prisiliesti prie istorijos, susipažinti su šių eksponatų turininga praeitimi. Juk ne taip dažnai Lietuvoje galime išvysti automobilius ir motociklus pagamintus praėjusio šimtmečio pradžioje.

Reikėtų pastebėti, kad kiekviena senovinės technikos šventė Biržuose pasižymi ne tik eksponatų solidumu ir gausa, bet įvairove bei kokybe. Pritaikius griežtus atrankos kriterijus, parodose pavyksta išvengti populiarios sovietinės technikos dominavimo. Jos būna daug, bet klubo „Klasika“ renginiuose sovietiniai automobiliai sudaro mažumą ir nenustelbia senesnių vakarietiškų eksponatų. Atvirkščiai, jie – lyg druska sriubai, be kurios valgis būtų negardus.

O viskas prasidėjo 2008 m. rugpjūčio 16 dieną, kai pirmą kartą krašto istorijoje Biržuose buvo surengta senovinių automobilių paroda. Renginys sulaukė didžiulio pasisekimo ne tik tarp šventės lankytojų, bet ir tarp senovinę techniką kolekcionuojančių bei ja besidominčių bendraminčių.

Ši senovinių automobilių paroda paskatino įkurti Senovinės technikos klubą „Klasika“ ir nuo to laiko klubo narių veikla tapo neatsiejama Biržų krašto ir miesto švenčių dalimi, o kasmetinis istorinių automobilių suvažiavimas „Nesenstanti Klasika“ – tarptautiniu renginiu.

Ne veltui žiniasklaidoje pažymima, kad Biržai, iki šiol garsėję pilimi, dvarais, muziejais ir aludarystės tradicijomis, pastaraisiais metais pelnytai gali vadintis Lietuvos senovinių automobilių sostine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)