Pakruojiškiai policininkai papasakojo, kad komisariate yra įrengtas netgi stendas, kuriame žymima, kiek konkretus pareigūnas surašė administracinių teisės pažeidimų protokolų, o „olimpiniais” vadinami žiniaraščiai pildomi itin kruopščiai – surašoma, kiek patrulis sučiupo pažeidėjų per mėnesį, metus.

Vadovai dažną pavaldinį versdavo pasiaiškinti, kodėl jis tiek mažai sučiumpa pažeidėjų, todėl neapsikentę tokio lenktyniavimo, patruliai prabilo ir apie patiriamą spaudimą pranešė jų teises ginančiai profesinei sąjungai.

„Pakruojo policijos vadovai pripažino, kad tokia tvarka egzistavo, bet tikino, jog taip siekta geresnio rezultato. Paaiškinimas keistas, nes policijos vadovybė seniai ragina vertinti ne kiekybę, o kokybę, – „Lietuvos rytui” sakė Nacionalinio pareigūnų profesinės sąjungos susivienijimo (NPPSS) tarybos narys Vytautas Lamauskas. – Tai iškreipia pareigūnų darbo metodus, apie kuriuos kalbėti būtų neetiška.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją