Pasaulyje yra daugybė išradingų žmonių, kurie sugalvoja įvairiausių būdų, kaip savo automobilį padaryti išskirtinį. Kūrybingumu pasižymi ir lietuviai. Marijampoliečiui Tomui nusibodo jo vairuojamas automobilis, todėl jis internete įnirtingai ieškojęs idėjų, kaip galima nebrangiai patobulinti savo transporto priemonę. Ir štai – geniali mintis iš Rusijos vairuotojų: aukso spalvos automobilis.

„Su draugu ieškojome internete ir pamatėme, kaip rusai yra pasidarę. Mano draugas dirba su automobiliais, klijuoja lipdukus ant jų. Tai nusprendėme, kad idėja nebrangi ir galime patys tai pasidaryti“, – pasakoja Tomas.
Auksinis automobilis

Anot jo, automobilis apklijuotas auksiniais lipdukais, kurie traukia visų praeivių dėmesį. Tiesa, nuo jo vaikinas jau šiek tiek pavargęs.

„Žiūri labai žmonės, visada fotografuoja. Jau atsibodo tas dėmesys“, – sako Tomas.

Tačiau jis teigiąs, kad automobilį parduoda ne dėl per didelio dėmesio jo transporto priemonei – tiesiog nusipirko kitą.
Auksinis automobilis

Automobilių sporto treneris ir praktinio vairavimo mokytojas Artūras Pakėnas teigia, kad išskirtiniai ir ryškūs automobiliai labiau svarbūs dėl saugumo kelyje.

„Toks išskirtinės spalvos, ryškus daiktas nori ar nenori patrauks mūsų dėmesį. Saugios spalvos yra įtrauktos ir, sakykime, radonas arba geltonas automobilis yra labai gerai. Saugumo požiūriu, labai gerai, nes ką greičiau pamatysime kelyje – raudoną automobilį ar pilką automobilį ant pilko asfalto? Tai visiems suprantama, kad tas raudonas automobilis bus geriau matomas“, – sako A. Pakėnas.

Pats specialistas retai atkreipia dėmesį į automobilio išvaizdą, tačiau esant blogam matomumui ar tamsiam paros metui, ryškūs automobiliai palengvina vairavimą ir lemia papildomą saugumą kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)