Tokie startuoliai kaip „Filld“, „WeFuel“, „Yoshi“, „Purple and Booster Fuels“ jau veikia keliuose miestuose, įskaitant San Fransiską, Los Andželą, Palo Altą, Tenesio valstijos Nešvilio miestą ir Džordžijos valstijos Atlantos miestą.

Tačiau šių miestų pareigūnai teigia, kad važinėti su pikapais, pakrautais šimtais litrų tiekiamo benzino, gali būti nesaugu, rašo verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Tai draudžiama“, - sakė leitenantas Jonathanas Baxteris iš San Fransisko ugniagesių departamento. Jo teigimu, jei San Fransisko gyventojai pamatys kokias nors bendroves, mieste pildančias degalais automobilius, jie turėtų paskambinti ugniagesiams.

„Yoshi“, kuri veiklą vykdo San Fransiske, su nuostaba reagavo į J. Baxterio komentarus. „Mes su jais nekalbėjome. Nežinojau šito. Man tai naujiena“, - sakė vienas iš bendrovės įkūrėjų Nickas Alexanderis. Kitą dieną jis tikino, kad „Yoshi“ laikosi įstatymų ir atidžiai riboja degalų bakelius, kad neviršytų ribų, numatytų Tarptautiniame priešgaisrinės saugos kodekse, kurio laikosi daugelis JAV valstijų.

„Filld“, prieš pusantrų metų įsikūręs startuolis, jau turintis tūkstančius klientų Silicio slėnyje, nuo pirmadienio, gegužės 2 dienos, taip pat planuoja pradėti teikti savo paslaugas San Fransiske. „Gali niekada neprašyti leidimo, nes niekas jo neduos“, - sakė „Filld“ vadovas Chrisas Aubuchonas.

Los Andželo ugniagesių departamentas nurodė rengiantis degalų pristatymo politikos projektą.

„Dabartinis mūsų priešgaisrinės saugos kodeksas tokio proceso neleidžia. Tačiau mes analizuojame būdus, kaip tai būtų galima padaryti, nors ir su kai kuriais apribojimais, - teigė kapitonas Danielis Curry iš miesto ugniagesių departamento. - Tai vienas iš tų dalykų, apie kuriuos niekas prieš tai nesusimąstė. Panašiai kaip „Uber“, iššokęs iš niekur“.

Tačiau jis pažymi, kad tai nėra pilkoji zona: „Šiuo metu galiu pasakyti tik tiek, kad pagal dabartinį mūsų priešgaisrinį kodeksą tai yra draudžiama“.

Los Andžele įsikūrusios įmonės „Purple“ generalinis direktorius Bruno Uzzanas teigė, kad jo bendrovė diskutuoja su ugniagesių departamentu. „Nepažįstu to asmens“, - sakė jis apie D. Curry. Paklaustas, ar „Purple“ nutrauks degalų pristatymo paslaugas, jis atsakė: „Ne. Kodėl turėtume?“. Kiek vėliau jis pridūrė: „Būdai, kuriais šiuo metu vadovaujamės, yra leidžiami kodekso“.

San Fransisko įlankos rajone „Booster Fuels“ vasario mėnesį savo klientams pranešė, kad Santa Klaros ugniagesių departamento reikalavimu nutraukia degalų pristatymus. Bendrovė nurodė, kad miestas šiuo metu nagrinėja jos prašymą leisti teikti tokias paslaugas.

Ch. Aubuchonas iš „Filld“ prisipažino, kad ugniagesių departamentas taip pat liepė jo bendrovei nutraukti operacijas jų apygardoje. Tačiau „Filld“ tęsia veiklą toliau.

„Mes atsakėme, kad savo klientams stengiamės būti saugūs visais įmanomais būdais. Būtent tai ir darome, ir esame atviri dialogui, - tvirtino jis. – Jeigu tai būtų nelegalu, jie būtų pasakę ir turėjo tai pasakyti mus prieš daug mėnesių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)