Pasak Seimo opozicijos - "Įstatymo ir teisingumo" frakcijos parlamentarų, - girti vairuotojai yra svarbiausia eismo saugumo problema Lenkijoje.

2008 metais Lenkijoje buvo sulaikyta beveik 10 tūkst. neblaivių vairuotojų - 5,8 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Kelių policija nustatė, jog girti vairuotojai sukelia daugiausiai avarijų.

Todėl parlamentarai siekia griežtinti bausmes neblaiviems vairuotojams ir siūlo tiems asmenims, kurie ne kartą buvo sulaikyti išgėrę ir vairuojantys, taip pat tiems, dėl kurių kaltės avarijose žuvo arba buvo sunkiai sužeisti žmonės, atimti vairuotojo pažymėjimus iki gyvos galvos.

Asmenims, kurie jau buvo teisti už vairavimą, bet vėl neblaivūs sėda prie vairo, siūloma skirti laisvės atėmimo nuo trejų iki penkerių metų bausmes. Dabar girtiems vairuotojams gali būti skirtos kalėjimo iki dvejų metų bausmės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją