Jos įrengimas gana nesudėtingas: nereikia kasti gatvių, o laidus pakanka pakelti strypais ir sujungti su šviesoforais. Mobili signalizacija trims mėnesiams įrengta vienoje iš judriausių miesto sankryžų. Beje, tokias signalizacijas, kaip tikina inžinierių biuro „Damart“ atstovas, galima įrengti ir tose vietose, kur nėra elektros. Tam tikslui įrengtas specialus agregatas, kuris tiekia elektros srovę.

Iki šiol visi statomi šviesoforai buvo stacionarūs ir buvo nuo to, kiek transporto vienetų pro juos pravažiuoja - aiškina Ščecino savivaldybės atstovas Marcinas Charenza.

Naujųjų šviesoforų privalumas yra tas, kad jie turi ne tik kameras, bet ir jutiklius, kitaip tariant detektorius, kurie paskaičiuoja transporto priemonių skaičių atskirose apkrautose sankryžose. Dėl šios priežasties signalizacijos programos pačios keičiasi, priklausomai nuo automobilių skaičiaus.

Kol kas Ščecino savivaldybė už šią eksperimentinę įrangą pinigų nemokėjo ir stebi, ar išmanieji šviesoforai pasiteisins.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)