Viskas prasidėjo nuo to, kad 47-erių italas prašvilpė pro policijos pareigūnus 160 km/val. greičiu, nors toje vietoje greitis yra ribojamas iki 100 km/val.

Policininkai puolė vytis pažeidėją ir skaičiuoti bėglio nusižengimus. Pareigūnų teigimu, kiti trys italo padaryti KET pažeidimai buvo tokie: jis nesilaikė saugaus atstumo nuo priešais važiuojančių automobilių, važiavo per arti kelkraščio ir kirto ištisinę liniją.

Italo nesustabdė nei kaukiančios policijos sirenos, nei užblokuotas kelias, nei degantis raudonas šviesoforo signalas. Taip bėglys į savo sąskaitą įsirašė dar tris KET pažeidimus.

Paskui vairuotojas važiavo St.Galleno autostrada 130 km/val. greičiu, nors ten greitis dėl vykdomų kelio darbų ribojamas iki 80 km/val. Taip buvo pažeistos dar 3 taisyklės dėl viršyto greičio, sukelto pavojaus darbininkų gyvybei bei neatsakingo vairavimo. 11-as pažeidimas buvo važiavimas kelkraščiu.

Kai užblokavus kelią galiausiai italas sustojo, buvo nustatyta, kad jis yra apsvaigęs nuo narkotikų, kad vairavo neatsargiai ir kad vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu. Taip per 11 minučių gaudynes bėglys iš viso nusižengė 15 kartų.

„Jis atgaus vairuotojo pažymėjimą, kai Halio kometa dar kartą pasirodys“, – sakė St.Galleno policijos pareigūnas.

Panašu, kad jeigu rekordininkas-kelių erelis dar norės sėsti prie vairo, jam teks rasti ilgaamžiškumo receptą. Halio kometa yra viena žymiausių periodinių kometų, kuri pasirodo kas 76 metus. Paskutinį kartą ji pasirodė 1986 m., o kitą kartą bus matoma 2061 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją