„Kasdien girdime automobilių entuziastų skundus, kad nėra kur išbandyti mašinų ar išmokti vairuoti sportiškai. Tiesiame ranką šiems fanatikams – suteiksime galimybę ne tik išbandyti save, bet ir pasimokyti iš geriausių“, – kursų misiją pabrėžė D. Grinbergas.

Tikslas – išmokti

„TG akademijoje“ bus mokoma, kaip efektyviai suvaldyti slystantį automobilį, optimaliai įveikti greitus ir lėtus posūkius, pasirinkti tinkamas trajektorijas juose bei atrasti tikslius stabdymo taškus. Tai daryti padės žmonės, Lietuvoje bene geriausiai išmanantys lenktyniavimo amatą: Ignas ir Jonas Gelžiniai.

Daugeliui lietuvių Gelžinių pavardė yra gerai žinoma – broliai yra daugkartiniai 1000 km lenktynių Palangoje nugalėtojai (Jonas – penkis kartus, Ignas – du) bei dalyvavę Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup GB“ varžybų serijoje. Jonas šiose itin konkurencingose varžybose 2013-aisiais užėmė antrą vietą bendroje įskaitoje, o Ignas 2015-aisiais nugalėjo „Pro-Am1“ klasėje.

Programos vadovas D. Grinbergas taip pat yra „Lexus vairavimo meno“ akademijos mokymų vadovas, „Hankook Baltic 1000 km race“ lenktynių bei Elektromobilių lenktynių organizatorius.

„Programos mokymo metodika sukurta vadovaujantis geriausiais pasauliniais pavyzdžiais ir ilgamete instruktorių patirtimi. O tai leidžia atskleisti visas automobilio ypatybes ir išnaudoti jo galimybes“, – pasakojo D. Grinbergas.

Kaip teigė akademijos vadovas, šie kursai išsiskiria pobūdžiu: tikslas čia yra perteikti dalyviams ne tik saugaus, bet ir sportiško vairavimo įgūdžius. Juk pasivažinėti savo automobiliu trasoje su geriausiais Lietuvos lenktynininkais proga pasitaiko ne kasdien.

D. Grinbergas pažymėjo, kad Lietuvoje egzistuoja ir daugiau efektyvaus vairavimo kursų, pavyzdžiui, jo paties organizuojama akademija „Lexus vairavimo menas“, tačiau ten vairuotojai žinias kaupia sėdėdami prie naujų „Lexus“ automobilių vairo, o tai nėra kiekvienam įkandami įspūdžiai. Tuo tarpu „TG akademijos“ mokymai vyks pačių dalyvių turimais automobiliais, o visos dienos kursų kaina – 200 eurų. Į šią sumą įeina ne tik lenktynių trasos nuoma, profesionalių instruktorių darbas nuo ryto iki vakaro, bet ir pietūs.

Dalyvio automobilis, kaip teigė akademijos vadovas, turės būti techniškai tvarkingas bei turėti galiojančius civilinės atsakomybės bei KASKO draudimus.

Pirmasis „TG akademijos“ renginys vyks Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome: čia įrengtas slidžių dangų kompleksas bei 1,9 km ilgio žiedinių lenktynių trasa, kurioje – net 20 posūkių ir 300 m ilgio tiesioji.

Šiais metais numatyti šeši „TG akademijos“ renginiai, kiekviename jų galės dalyvauti po 20 mokinių su savo automobiliais. Jie vyks Šiauliuose, Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje esančiose lenktynių trasose, autodromuose bei oro uostuose. Užsiregistruoti į „TG akademiją“ galima jos feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)