Tačiau, turint galvoje, kad dauguma vairuotojų bent kartą gyvenime atsiduria šalikelėje su nuleista padanga, gebėjimas pasikeisti ratą gali reikšti didelį skirtumą tarp visą valandą trunkančios gėdos, kol laukiate skubios pagalbos kelyje komandos (ir penkių minučių susierzinimo, kai pamatote, kaip greitai tie vyrukai pabaigia savo darbą), ir maždaug 15 minučių testosterono gamybą skatinančios veiklos, kuri priverčia jus pasijusti vyriškesniu.

Aiškėja, kad vis mažiau ir mažiau žmonių žino, kaip pačiam pasikeisti ratą, ir kuo vairuotojų amžius jaunesnis, tuo padėtis prastesnė. Neseniai Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, kad daugiau kaip pusė (55 proc.) vairuotojų išvydę nuleistą automobilio padangą sutriktų.

Tarp jaunosios kartos rezultatai dar prastesni: rato nemokėtų pasikeisti 76 proc. 18–24 metų vairuotojų, rašo „Autoevolution“.

Žinoma, tai galima paaiškinti keliais dalykais. Visų pirma, vis mažiau naujų automobilių turi atsarginį ratą: dauguma automobilių gamintojų prideda tik kur kas mažesnius ir lengvesnius (tuo pačiu ir ne tokius naudingus) taisymo rinkinius.

Antra, jau yra padangų, kuriomis galima nuvažiuoti pakankamai didelį atstumą, net jei jos yra nuleistos – taip galima pačiam pasiekti profesionalų servisą.

Tačiau „Leasing Options“ įmonės atlikta apklausa parodė, kad tokių nemokšų nereikėtų pateisinti. Be to, kad nemoka naudotis domkratu, 1 tūkst. apklaustų vairuotojų prisipažino nemokantys ir kitų būtiniausių dalykų: 28 proc. nemokėtų atsidaryti variklio dangčio, 45 proc. nežinotų, kaip užprogramuoti automobilio radiją (tai iš tikrųjų gali būti sudėtinga, nelygu gamintojas), o 53 proc. sakė, kad nemokėtų pasireguliuoti vairo aukščio.

Jums veikiausiai sunku tuo patikėti. Tačiau šie žmonės egzistuoja ir, kas kelia didžiausią siaubą, jie važinėja tais pačiais keliais, kaip ir mes. Nors atsakymų procentas gali varijuoti, esame tikri, kad per apklausas kitose Vakarų šalyse būtų gauti panašūs, šokiruojantys rezultatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)