Kaip skelbia „Autoblog“, „Volkswagen“ flagmano „Passat“ sedano pardavimai praėjusį mėnesį susitraukė net 60 procentų, o vieno iš populiariausių planetos automobilių „Golf“ parduota net 64 procentais mažiau.

„Jetta“ ir „Beetle“ pardavimai palyginus su analogišku 2014 m. laikotarpiu lapkritį sumažėjo atitinkamai 23 ir 39 procentais.

Įmonės reputacijai skaudžiai smogęs skandalas prasidėjo dar rugsėjo mėnesį, o lapkričio pradžioje išsiplėtė, kai JAV Aplinkos apsaugos agentūra pranešė, kad jos reguliavimus pažeidžia dar vienas gamintojo variklis, montuojamas taip pat ir „Audi“ bei „Porsche“ automobiliuose.

Nepaisant to, „Audi“ pardavimų šis skandalas nepaveikė – lapkritį JAV jie ūgtelėjo 0,4 procento.

Tokį smūgį pardavimams „Volkswagen“ patyrė tuo metu, kai visa rinka, anot analitikų, šiemet pirmą kartą istorijoje gali perkopti 18 mln. per metus parduotų naujų automobilių kartelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)