Susumavus šiuos veiksmus, grupės pelnas būtų mažesnis 22 proc. nei pernai atitinkamu laikotarpiu.

Papildomos kompensacijos siejamos vien su JAV įstatymų nustatyta rizika, kurią sukėlė įmonės vykdytas dyzelinių variklių rodmenų klastojimas.

Pasak „Volkswagen“ atstovo, pajamų didėjimą paskatino pagerėjusi situacija Europos automobilių rinkoje ir atsigavę didžiulių korporacijų užsakymai.

„Antrojo ketvirčio rezultatai išties įspūdingi, ypač turint omeny sunkumus, su kuriais „Volkswagen“ tenka susidurti sumažėjus pajamoms ir kilus su dyzelinių variklių skandalu susijusioms problemoms, – sako Frankfurte dirbantis „Metzler“ banko analitikas Juergenas Pieperis. – Našumo didinimas – pagrindinė įmonės varomoji jėga, o operatyvumas, kurį šis pramonės gigantas demonstruoja – tiesiog neįtikėtinas.“

„Volkswagen“ pasilieka tikslą šiemet pelningumą išlaikyti ties 5–6 proc. ir tikisi, kad pajamos mažės ne daugiau 5 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją