Taip koncernas bando tvarkytis po didžiausio per visą 78 metų savo veiklos istoriją skandalo, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Penktadienį į posėdį renkasi didžiausios Europos gamintojos stebėtojų taryba. Jo metu bus renkamas buvusio koncerno vadovo Martino Winterkorno įpėdinis, šiam atsistatydinus trečiadienį.

Šaltiniai nurodo, kad posėdžio metu bus pateikti įmonės viduje atlikto tyrimo rezultatai, aiškinamasi, kas buvo atsakingas už programinę įrangą kai kuriuose dyzeliniu kuru varomuose automobiliuose. Įranga nustatydavo, kad vykdomi emisijų testai, ir keisdavo variklių darbą mažindama išmetamuosius dujų kiekius.

Bus keičiami ir aukšto rango įmonės pareigūnai bei asmenys, galėję ir nežinoti apie vykdomas manipuliacijas. Manoma, kad postų gali netekti „Volkswagen“ padalinio Jungtinėse Valstijose vadovas Michaelas Hornas bei grupės pardavimų padalinio vadovas Christianas Klingleris.

ES pareigūnai ragina valstybes nares pradėti tyrimus dėl VW automobilių

Europos Komisijos pareigūnai ketvirtadienį paragino visas 28 regiono valstybes nares pradėti tyrimus, ar „Volkswagen“ gaminami automobiliai atitinka galiojančias ES taršos nuostatas.

„Europos Komisija ragina nacionalinę (šalių) valdžią patikrinti Europoje parduotus automobilius ir užtikrinti, kad ES teršalų emisijos standartų griežtai laikomasi“, – nurodė už vidaus rinką, pramonę, verslumą atsakinga Komisijos narė Elzbieta Bienkowska.

Vokietijos transporto ministras ketvirtadienį teigė, kad „Volkswagen“ patvirtino, jog dujų emisijų testai buvo klastojami ir Europoje. Alexanderis Dobrindtas sakė nežinąs, kokia dalis iš 11 mln. transporto priemonių, kurių duomenys buvo klastojami, tenka Europai. Anot pareigūno, dėl emisijų bus tikrinami ir kitų gamintojų automobiliai.

Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas dar antradienį pareiškė, kad visose Europos šalyse būtina atlikti Europos automobilių gamintojų patikrinimą, susijusį su automobilių atitikimu ekologiniams standartams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)