„MyKey“ sistema bus naudinga tėvams, kurie dalijasi automobiliu su neseniai pradėjusiomis vairuoti ir dažnai atsargumo nepaisančiomis atžalomis. Šios įrangos veikimas paremtas tuo, kad automobilio savininkas, prieš duodamas jaunesniam vairuotojui raktelį, galės jį užprogramuoti taip, kad automobilio greitis būtų apribotas iki maksimalaus 140 km/val.

Šiaurės Amerikoje „MyKey“ kaip standartinės įrangos dalis pradėta diegti kartu su 2010 metų modelio „Ford Focus“ ir dabar yra beveik visuose „Ford“ ir „Lincoln“ modeliuose.

Europoje pirmuoju modeliu, kuriame bus pritaikyta „MyKey“ sistema, taps „Ford Fiesta“. Vėliau ši saugumo įranga bus pritaikyta „Focus“ ir kitiems „Ford“ modeliams.

Amerikoje „MyKey“ sistema gali nustatyti maksimalų 65, 70, 75 ar 80 mylių per valandą (104, 112, 120 ar 128 km/val.) greitį, tačiau „Ford“ atstovų teigimu, Europoje bus nustatyta vienintelė pasirinkimo galimybė.

„Taip nusprendėme, nes skirtingose šalyse galioja kitokie greičio apribojimai, o Vokietijoje yra tokių greitkelių, kur greitis visai neribojamas“, – sakė „Ford“ tyrimų ir inžinerijos centro Vokietijoje vadovas Pimas van der Jagtas.

„MyKey“ turės ir kitokių funkcijų, pavyzdžiui, ši įranga neleis išjungti saugumo sistemų, ji galės apriboti garso sistemos galimybes arba visai ją išjungti, jeigu priekiniai saugos diržai nėra prisegti ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją