Tačiau jeigu bus patvirtintas naujas mokestis, jis suduos smūgį prestižinių automobilių gamintojams, tokiems kaip „Audi“, BMW ir „Mercedes“.

Pranzūcijos automobilių gamintojai „Renault“ ir „PSA/Peugeot-Citroen“ dominuoja mažų ir kompaktinių mašinų rinkoje, tačiau aukštesnės klasės automobilių paklausa yra maža.
Todėl nauju mokesčio įvedimu bus skatinama prancūzus pirkti daugiau mažų ir vietinės gamybos automobilių, o ne labiau teršiančias, tačiau prabangesnes mašinas. Taip tikimasi sumažinti automobilių gamybos nuosmukį Prancūzijoje ir apsaugoti gamyklas nuo uždarymo.

Prancūzijos pramonės departamentas šiuo metu studijuoja parengtą dokumentą, teigia „La Tribune“.

Statistika rodo, kad Prancūzijoje gegužę buvo parduota 197 671 mašinų, t.y. 17 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Labiausiai Prancūzijoje susitraukė PSA koncerno pardavimai. „Peugeot“ ir „Citroen“ markių atstovai praėjusį mėnesį pardavė 28 proc. mažiau automobilių nei per tą patį laikotarpį pernai. „Renault“ pranešė apie 14 proc. nuosmukį namų rinkoje.

Šiemet Prancūzijoje parduota kiek daugiau nei milijonas naujų automobilių, t.y. 16 proc. mažiau nei pernai per pirmus 5 mėnesius. PSA koncerno pardavimai susitraukė 22 proc., iki 313 299 vnt., o „Renault“ sumažėjo 20 proc., iki 248 200 vnt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)