Pastebėjus tokį pažeidimą galima telefonu pranešti Bendrajam pagalbos centrui (BPC), tačiau norintieji sutramdyti chuliganus dažnai nusivilia – įrodyti pažeidėjo kaltę ir jį pričiupti po tokio pranešimo dažniausiai būna neįmanoma, o kartais geri norai net prišaukia nemalonumų, rašo „Lietuvos žinios“.

BPC Organizacinio skyriaus vedėja Auksė Čibirė neslėpė, kad skambučiai dėl įtariamai neblaivių vairuotojų sudaro labai nedidelę dalį pranešimų, tokių per parą pasitaiko vos vienas kitas.

Kasdien BPC operatoriai užregistruoja apie 50 pranešimų apie KET pažeidimus, bet didžioji dalis jų yra apie lengviau įrodomą automobilių statymo tvarkos nepaisymą. A.Čibirės teigimu, gyventojai praneša apie užtvertą pravažiavimą, ant vejos, šaligatvio ar žaidimų aikštelės paliktas mašinas, užimtas rezervuotas vietas ir panašiai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo skyriaus vyresnysis specialistas Vigandas Imbrasas svarstė, kad tiek mažai pranešimų apie šiurkščius KET pažeidimus gali būti dėl įvairių priežasčių – dalis žmonių abejoja, ar pareigūnai į pranešimą sureaguos, kiti bijo pažeidėjų pykčio.

Pašnekovas neslėpė, kad neretai žmonės patys imasi tramdyti pažeidėjus, bet patarė jokiu būdu to nedaryti ir palikti šį darbą pareigūnams.

„Patiems spręsti situacijos nereikėtų, nes neaišku, kas sėdi prie vairo. Gali kilti konfliktas, be to, bet kuris vairuotojas neturi įgaliojimų stabdyti ar sulaikyti kitus automobilius“, – aiškino V.Imbrasas.

Pasak jo, jei kyla įtarimų, kad greta važiuojančio automobilio vairuotojas apsvaigęs, padaro keletą KET pažeidimų iš eilės, geriausia pranešti bendruoju pagalbos numeriu ir sekti iš paskos. V.Imbrasas patikino, kad miestuose patruliai reaguoja greitai, o jei pranešėjas važiuoja paskui įtartiną vairuotoją policijos ekipažas turėtų atvykti per kelias minutes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)