„Atšyla oras ir staiga motociklininkai supranta, kad arba neturi motociklo, arba turi seną atsibodusį“, – juokiasi motociklų sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas.

Antra vertus, pasak jo, pirkti savo pirmąjį motociklą šaltuoju sezonu gali būti nepatogu tuo, kad reiktų ieškoti garažo jo laikymui per žiemą, jei neturi nuosavo. Be to, žiemą ar lietui lyjant rudenį sunku išbandyti, kaip motociklas važiuoja.

Remiantis transporto skelbimų portalo „Autoplius.lt“ duomenimis, vien praėjusį mėnesį portale buvo patalpintas 1031 motociklų skelbimas – dvigubai daugiau nei kurį žiemos mėnesį.

Vyks „gyvas“ mototurgus

Atliepdami pavasarinėms nuotaikoms ir poreikiams sporto klubas „Coffee Racers“ balandžio 30 d. „Nemuno žiede“ Kačerginėje, vykstant pirmajam sezono renginiui „Vrooam Track Attack”, organizuos mototurgų. Jame visi norintieji galės parduoti ir pirkti motociklus, detales, šalmus ir kitus motociklinius reikmenis. A. Dautarto teigimu, pernai vykęs pirmasis toks mototurgus pasiteisino, tad šiemet tikisi sulaukti dar daugiau dalyvių.

Motociklai

„Dar reikia turėti omeny, kad lietuviška rinka yra nedidelė – kartais tenka pavargti ieškant tinkamo nenaujo motociklo, detalės ar aprangos, tad pavasarį, kai dažnas peržiūri savo garažą ir spintą ir nori atsikratyti nebetinkamais jiems daiktais, asortimentas natūraliai tampa didesnis ir patrauklesnis“, – sako motociklininkas.

Be motociklų populiariausi transporto skelbimų portale parduodami motocikliniai daiktai buvo šalmai. Tuomet rikiavosi striukės, batai, kombinezonai, kelnės, pirštinės, apsaugos.

„Coffee Racers“ atstovas A. Dautartas motociklininkams pataria šalmus pirkti ypač atsakingai – dėvėti šalmai gali būti jau daužti ar išformuoti pagal kito žmogaus galvą, tad neužtikrins viso reikiamo saugumo.

„Mes rekomenduojame šalmui iš visų ekipiruotės dedamųjų skirti daugiausia finansų. Juk galva – svarbiausia kūno dalis, rizikuoti neverta. Kaip ir apskritai rizikuoti važiuojant be visų reikiamų apsaugų“, – akcentuoja lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)