Gamintojai skelbia, kad jau priėmė daugiau nei 14 000 išankstinių naujojo „Note“ užsakymų iš visos Europos. Tikimasi, kad „Note“ pardavimai Europoje sudarys daugiau nei 100 000 automobilių per metus.

Naujasis „Note“ yra pirmasis „Nissan“ automobilis Europoje, kuriame įdiegtad vairuotojo pagalbinių sistemų rinkinys, kurį kompanija vadina „Nissan saugos skydo“ technologija.

Ji jungia tris pažangias sistemas, kurios perspėja vairuotoją apie išvažiavimą iš važiuojamosios eismo juostos, taip pat apie „aklojoje zonoje“ esančius objektus bei įspėja apie judančius objektus automobilio gale.

Visos „Nissan saugos skydo“ funkcijos veikia panaudojant vieną plataus apžvalgos kampo kamerą, kuri yra sumontuota automobilio gale. Siekiant, kad ši kamera veiktų nepriekaištingai, „Nissan“ pritaikė automatinio plovimo ir sausinimo įrangą, kuri nuvalo objektyvą, vos jam užsiteršus.

„Note“ pirkėjai taip pat gali užsisakyti ir „Nissan“ aplinkinio vaizdo stebėjimo sistemą – t.y. funkcija, kuri leidžia vairuotojui stebėti automobilio aplinką 360 laipsnių kampu. Tiek aplinkinio vaizdo, tiek saugos skydo sistemos yra integruotos į patobulintą „NissanConnect“ palydovinę navigacijos, „Bluetooth“ ir garso sistemą su dideliu 5,8 colių liečiamuoju ekranu.

„Nissan“ pabrėžia, kad „Note“ pasižymi ne vienu praktišku sprendimu, tarp kurių yra bagažo organizavimo pertvara, leidžianti padalinti arba paskirstyti bagažo erdvę pagal savo poreikius, galines duris galima atverti beveik 90 laipsnių kampu, o galinę sėdynę galima pastumti iki 15 cm pirmyn arba atgal, taip padidinant arba sumažinant bagažinės tūrį.

Naujasis „Nissan Note“ siūlomas su vienu iš trijų variklių: 1,2 litro 80 AG trijų cilindrų benzininiu; 1,2 litro DIG-S benzininiu su kompresoriumi (parduodamas nuo 2014 m. vasario) ir 1,5 litro 90 AG dyzeliniu motoru, kurio CO2 emisija – 92 g/km.

Automobilio kaina Lietuvoje prasideda nuo 39 990 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)