Remiantis šios valstybės užsienio prekybos organizacijos pateikiamais duomenimis, būtent tokią sumą japonų įmonės yra investavusios JK, kuri iš Tekančios saulės šalies investicijų naudos turi daugiau nei kuri kita už Europos ribų esanti valstybė, išskyrus JAV, rašo „Autonews“.

Kaip praėjusį mėnesį sake JK ministras pirmininkas Davidas Cameronas, per 1300 Japonijos įmonių britų salyne yra įdarbinusios daugiau nei 140 tūkst. asmenų. Daugelis įmonių, tarp kurių tokie automobilių gamybos gigantai, kaip „Toyota Motor Corp.“ ir „Nissan Motor Co.“, Didžiojoje Britanijoje surenka savo produkciją likusiai Europos daliai ar kitoms eksporto rinkoms.

Nėra sudėtinga suprasti, kodėl Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe ir didžiųjų japonų įmonių vadovai vienbalsiai teigia, kad JK turėtų likti 28 šalis vienijančioje ES.

Pastaruoju metu atlikti viešosios nuomonės tyrimai, rodantys, kad daugiau Didžiosios Britanijos gyventojų pritaria šalies išstojimui iš ES, smukdo svaro kursą, kuris birželio 6 d. pasiekė trijų pastarųjų savaičių dugną JAV dolerio atžvilgiu.

JK centrinis bankas savo ruožtu pareiškė, kad nežinomybė dėl referendumo slopina D. Britanijos ekonomikos augimą.

„Taptų sudėtingiau investuoti į šią šalį, jei būtų nubalsuota palikti ES“, – įsitikinęs vyriausiasis ekonomistas iš „Daiwa Institute of Research Ltd.“ Kazuko Yamazaki. „Dalis įmonių gali svarstyti galimybę steigti kitas bazes Europoje“, – pridūrė jis.

Remiantis Ekonomikos ir verslo tyrimų centro informacija, ES palikusi JK, į kurią plaukia daugiausia tiesioginių tarptautinių investicijų, lyginant su kitomis ES šalimis narėmis, rizikuoja netekti per 107 tūkst. darbo vietų gamybos sektoriuje, kurias glaudinant bendrąją rinką planuojama sukurti iki 2030 m.

Kaip praėjusį mėnesį sakė „Hitachi“ vykdomasis direktorius Toshiaki Higashihara, jo vadovaujama bendrovė praėjusiais metais JK atidariusi traukinių gamyklą pasisako prieš britų atsiskyrimą nuo ES, nes tai gali kelti pavojų traukinių eksportui iš šios naujosios gamyklos į žemyninę Europos dalį. Naujoje gamykloje darbo sukurta 730 naujų darbo vietų.

„Susisiekimas su Europa atlieka labai svarbų vaidmenį, todėl pasisakome vienareikšmiškai už JK likimą ES“,– gegužės 18 d. teigė T. Higashihara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)