Didžioji šių investicijų dalis skirta naujų gaminių ir technologijų kūrimui bei gamyklų statybai. Iš minėtos sumos beveik 8 milijardai eurų bus investuoti į Vokietijos „Audi“ gamyklas, esančias Ingolštato ir Nekaro Ulmo miestuose.

„Mūsų plėtros strategijos įgyvendinimui reikalingos didžiulės pinigų sumos. Per šį laikotarpį į naujų gaminių ir technologijų kūrimą kasmet planuojame investuoti po 2 milijardus eurų“, - sako „Audi AG“ vyriausiasis finansų direktorius Axelis Strotbekas.

Iki 2016 metų pabaigos į gaminių asortimento atnaujinimą ir prioritetinių gamybos sričių (įskaitant lengvo lydinio mazgų, detalių kūrimą bei gamybą, elektromobilių kūrimą ir gamybą, o taip pat vis efektyvesnių vidaus degimo variklių kūrimą) „Audi“ investuos daugiau nei 10,5 milijardo eurų.

Beveik 8 milijardai eurų bus investuota į Ingolštate ir Nekaro Ulme esančias Audi gamyklas. Be to 2013 metais bus baigta Vengrijoje, Gioro mieste esančios Audi gamyklos, plėtra. Čia pradės veikti nauji kėbulų gamybos, presavimo ir dažymo cechai.

„Audi“ aktyvią plėtrą vykdo ir Kinijoje. 2014 metų pradžioje automobilių gamyba prasidės naujoje Fošano mieste statomoje gamykloje.

2016 metais planuojama pradėti gamybą ir Meksikoje, San Chosė Čiapos mieste jau dabar kylančioje gamykloje.

Ambicingoji Audi plėtros strategija vadinasi „2020“. Taigi, 2016 metai – tik vieno iš etapų pabaiga. Pagal šią plėtros strategiją 2020 metais „Audi“ planuoja gaminti per du milijonus automobilių per metus ir tapti didžiausia pasaulyje prestižinio segmento marke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)