„Ford” inžinieriai, bendradarbiaudami su pasaulyje garsiausiomis aukštųjų technologijų įmonėmis, pristatė technologijų sistemą SYNC kartu su „MyFord Touch”. Garso sistemos valdymas, temperatūros nustatymas salone, maršruto pasirinkimas – technologijų sistemos SYNC dėka visą tai galima daryti balsu – neatitraukiant rankų nuo vairo, o akių nuo kelio.

„Remiantis geriausių aukštųjų technologijų ir programinės įrangos gamintojų patirtimi, „Ford” sukūrė sistemą, kuri yra pažangesnė už visas kitas šiuo metu rinkoje esančias sistemas. SYNC ir „MyFord Touch” kūrimas pareikalavo netradicinių sprendimų ir unikalių žinių, tačiau patirtis, kurią mūsų inžinieriai sukaupė plėtodami šį projektą, padės tobulinti aukščiausio lygio technologijas”, - teigė Džonas Schneideris, „Ford” vyriausiasis inžinierius.

Vykdydama šį projektą, kompanija „Ford” bendradarbiavo su daugeliu pažangiausių pasaulio įmonių.

Bendrovė „Gracenote”, teikianti muzikos duomenų tvarkymo paslaugas, įdiegė muzikos įrašų atpažinimo ir albumo viršelio priskyrimo funkciją. Dabar SYNC sistema galės atpažinti garso laikmenas iš USB jungtimi integruoto įtaiso ir šiems įrašams priskirti atitinkamą albumo viršelio atvaizdą.

Bendradarbiaujant su kompanija „Microsoft” per penkerius metus buvo sukurta integruota ryšių ir programinės įrangos sistema „Microsoft Windows Embedded Automotive”. Ši galinga, moderni ir patikima programinė įranga technologijų sistemai SYNC užtikrina vientisą ir greitą veikimą.

Ši įranga taip pat suteikia galimybę vairuotojui naudotis „Bluetooth“ bevieliu ryšiu, prieiga prie muzikos bibliotekos per USB integruotą įrenginį ir gebėjimą valdyti kitas programas balsu arba vienu mygtuko paspaudimu.

Pasaulyje pirmaujanti žemėlapių sudarymo ir vietovės nustatymo technologijų kompanija „NAVTEQ” patobulino savo priemonių paketą „MyFord Touch” sistemai.

Šie patobulinimai vairuotojui suteikia tikslesnę informaciją, palengvina orientavimąsi aplinkoje, o navigacija padeda numatyti maršrutą, praneša apie automobilių spūstis, kelio darbus ir kitas važiavimą sunkinančias aplinkybes.

Valdymo balsu funkcija buvo patobulinta šios technologijos ekspertų, dirbančių kompanijoje „Nuance Communications”. Ši programa reaguoja į 10 tūkst. komandų 19 pasaulio kalbų.

Dirbant kartu su kompanija „TeleNav”, viena didžiausių pasaulyje bevielio ryšio navigacijos paslaugų teikėjų, SYNC technologijų sistema yra papildyta GPS navigacijos programine įranga, kuri teikia realaus laiko informaciją, padeda vairuotojams ieškoti trumpiausių maršrutų, pasiekti tikslą greitai ir efektyviai.

„Ford" ir „ViaMichelin” taip pat sujungė jėgas, siekiant užtikrinti, kad keliavimas automobiliu taptų dar lengvesnis ir patogesnis. Dabar vairuotojai turės „Michelin” žvaigždutėmis pažymėtų viešbučių ir restoranų gidą kartu su Europos turistinių vietų duomenų baze.

Šios technologijų sistemos SYNC funkcijos leis keliauti po Europą lengviau, o vietą, kur pavalgyti, išsimiegoti ar ką aplankyti bus galima išsirinkti tiesiog garsiai kalbant. Naudojant SYNC, vairuotojas balsu pasako savo komandą, poziciją, adresą, restorano pavadinimą arba raktažodžius, įskaitant norimo virtuvės tipo ar šalies restoraną, ir gauna norimus paieškos rezultatus. Ši paslauga yra prieinama daugiau nei 24 šalyse visoje Europoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją