Tose dvidešimtyje valstijų, kuriose žiemą keliai yra barstomi druska, „Subaru“ automobilių gamintojas turėjo paskelbti atšaukimo akciją daugiau nei 660 tūkst. automobilių. Ji susijusi su dėl druskos rūdijančia stabdžių sistema ir galimu stabdžių skysčio prasisunkimu.

Atšaukiami 2005-2009 metais pagaminti „Subaru Outback“ ir „Legacy“ modeliai, 2009-2013 metų gamybos „Subaru Forester“, 2008-2011 metų „Impreza“ ir 2008-2014 metų WRX ir STI automobiliai. Atšaukimo akcija buvo paskelbta tada, kai dvidešimt keturiuose JAV tikrintuose automobiliuose pastebėti surūdiję stabdžių sistemos vamzdeliai, pro kuriuos sunkėsi stabdžių skystis. Taip pat pranešimai apie koroziją užfiksuoti ir Šveicarijoje.

Pasak gamintojo atstovų, važinėjant septynis ar daugiau metų keliais, kuriuose žiemą barstoma druska, gali atsirasti stabdžių sistemos korozijos požymių. Prarūdijus stabdžių sistemos vamzdeliams atsiranda stabdžių skysčio prasisunkimas. Dėl to sumažėja stabdžių efektyvumas ir pailgėja stabdymo kelias.

Todėl ir Lietuvos „Subaru“ automobilių, ypatingai tų, kurie atkeliavo iš JAV, vairuotojams siūlome pasitikrinti savo automobilių stabdžių sistemos būklę ir, esant reikalui, ją pakeisti arba padengti antikorozine danga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)