„Nikkei“ žiniomis, BMW tieks dyzelinius 2.0 l variklius Europoje parduodamiems „Toyota“ automobiliams, o mainais už tai iš japonų turėtų gauti hibridines technologijas. Teigiama, kad šis susitarimas abiems gamintojams padėtų sutaupyti kaštų, kurie reikalingi naujų produktų vystymui.

Kol kas tiksli bendradarbiavimo pradžios data nėra žinoma, tačiau tikimasi, kad apie šį susitarimą bus pranešta šią savaitę Tokijo automobilių parodoje.

Pernai BMW su PSA koncernu taip pat susitarė dėl bendros hibridų gamybos, tačiau „Sueddeutsche Zeitung“ teigimu, partnerystė su „Toyota“ šiam susitarimui įtakos neturės.

Jeigu BMW susitars su „Toyota“, tai bus antra japonų partnerystė su užsienio kompanija kuriant ekologiškus automobilius. Rugpjūtį „Toyota“ dėl bendradarbiavimo hibridinių technologijų srityje susitarė su „Ford“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją