Kompanijos vadovas Wolfgangas Durheimeris tvirtina, kad naujo modelio pavadinimą įkvėpė trys dalykai: taiga, Kanarų salyne esanti Roque Bentayga viršukalnė bei „Bentley Motors“ įkūrėjas W.O. Bentley.

„Bentayga“ yra vardas, kuris atspindi, jog mūsų SUV bus geresnis už bet kurį kitą automobilį pasaulyje – jis sujungs prabangą su neprilygstama galia ir pakels „Bentley“ galimybes į naują lygį“, – sakė W. Durheimeris.

Kompanija kol kas išplatino tik trumpą vaizdo įrašą, kaip smėlėtoje dykumoje išbandomos būsimo „Bentley Bentayga“ galimybės. Nepaisant to, kad visureigis dar neparodytas, jis sulaukė jau 4000 išankstinių užsakymų, teigia W. Durheimeris.

„Bentley“ vadovas tvirtina, kad su „Bentayga“ tikimasi pritraukti klientų iš dviejų pusių: t.y. dabartinių šios markės klientų, kurie savo garaže vidutiniškai turi aštuonis automobilius, tarp kurių pora yra SUV, o kita dalis bus iš tų pirkėjų, kurie svarsto apie „Bentley“ pirkimą, bet iki šiol nebuvo radę sau tinkamo.

„Bentayga“ iš pradžių bus komplektuojamas su 12 cilindrų benzininiu varikliu, vėliau pasirodys elektra įkraunamas hibridas ir V8 „dyzelis“.

W. Durheimerio teigimu, naujasis SUV visureigis bus išskirtinai prabangus ir kai kurios jo versijos kainuos daugiau už dabartinį markės flagmaną „Mulsanne“, kurio pradinė kaina siekia apie 250 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)