„Tai pirmas kartas per daugybę metų ar net per dešimtmečius, kai „AvtoVAZ“ pradeda tokio lygio naujus projektus“, – sakė kompanijos vadovas Igoris Komarovas.

Praėjusią savaitę Toljatyje buvo pradėta naujo „Lada“ universalo „Largus“ gamyba. Tai pirmas rusiškas modelis, sukurtas pagal „Renault“ platformą.

Svarbiausia yra tai, kad 400 mln. eurų kainavusioje naujoje gamybos linijoje bus surenkami ne tik „Lada“, bet ir „Renault“ bei „Nissan“ modeliai, skirti Rusijos rinkai. Čia per metus planuojama pagaminti 350 tūkst. trijų markių automobilių.

Automobiliai šioje gamybos linijoje bus gaminami pagal tą pačią platformą. „Mes su partneriais skyrėme daug dėmesio norėdami užtikrinti, kad šie modeliai nekonkuruotų tarpusavy“, – kalbėjo „AvtoVAZ“ vadovas I.Komarovas.

„AvtoVAZ“ nori atnaujinti savo modelių gamą ir atgaivinti pardavimus, nes užsienio kompanijos pastaruoju metu plečia gamybą Rusijoje. Statistika rodo, kad per pirmą šių metų ketvirtį „Lada“ markės automobilių paklausa smuko 15 proc., iki 109 388 vnt., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Per pirmus tris šių metų mėnesius „Nissan“ pardavimai Rusijoje išaugo 52 proc., o „Renault“ – 27 proc.

Šalies ministro pirmininko Vladimiro Putino nuomone, Rusijos automobilių rinka 2014 m. gali pralenkti Vokietiją.

„AvtoVAZ“ po 5 metų tikisi Rusijoje turėti 25 proc. rinkos dalį, o kartu su „Renault-Nissan“ aljansu – 40 proc.

I.Komarovo teigimu, prieš pusę amžiaus statyta „AvtoVAZ“ gamykla iki 2017 m. padvigubins gamybos apimtis, kurios sieks 1,2 mln, vnt. per metus.

Dar šį mėnesį laukiama, kad „Renault-Nissan“ aljansas praneš apie tai, kad perima daugiau nei 50 proc. „AvtoVAZ“ akcijų. 2008 m. prancūzų-japonų susivienijimas už 1 mlrd. JAV dolerių įsigijo 25 proc. akcijų ir dabar baigia derybas dėl naujos akcijų dalies, kuriai bus išleista tiek pat lėšų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)