„Polk“ teigimu, vidutinis automobilių amžius Amerikoje nuosekliai augo nuo 1995 m., tačiau per pastaruosius 5 metus pastebimas spartesnis augimas.

Ekspertų teigimu, tai yra geros žinios servisams ir detalių tiekėjams.

„Per pastaruosius 4-5 metus pastebima, kad daugėja senesnių mašinų, nes naujų automobilių pardavimai sulėtėjo, o žmonės ilgiau važinėja turimomis transporto priemonėmis. Tai suteikia daugiau galimybių remontininkams, taip ir detalių gamintojams bei pardavėjams“, – sakė „Polk“ atstovas Markas Sengas.

Tačiau Nacionalinės automobilių pardavėjų asociacijos vadovas Paulas Tayloras įsitikinęs, kad naudotų automobilių verslo apimtys artimiausiais metais sumažės, nes naujų mašinų pardavimai vėl kyla ir senstantys automobiliai keliuose pakeičiami naujesniais. Jo teigimu, tokios tendencijos sumažins Amerikos automobilių amžiaus vidurkį.

Pramonės ekspertai prognozuoja, kad 2012-iais Amerikoje bus parduota 13,9 mln. naujų automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją