Naujos kartos „Leon“ yra antrasis „Volkswagen“ grupės automobilis po „Audi A3”, kuris bus gaminamas pagal naują MQB platformą. Taip pat tai yra pirmasis „Seat“ automobilis, sukurtas pagal naujausią šios markės dizaino filosofiją, kurios pagrindu tapo pastaraisiais metais matyti IBE, IBX ir IBL koncepciniai modeliai.

Penkiaduris „Leon“ bus 4263 mm ilgio, 1816 mm pločio ir 1459 mm ilgio, t.y. 52 mm trumpesnis, 48 mm platesnis ir 4 mm aukštesnis nei ankstesnis modelis. Jo važiuoklės bazė – 58 mm ilgesnė, ir siekia 2636 mm. Bagažo skyriaus talpa sieks 380 l (+40 l).

MBQ platforma leido naujojo „Seat“ kūrėjams automobilio svorį sumažinti apie 90 kg, lyginant su antros kartos modeliu, kurio bazinė versija svėrė 1250 kg.

Naujojo „Leon“ variklių pasiūloje bus penki benzininiai ir keturi dyzeliniai pasirinkimai nuo 1.2 iki 2.0 l. Ekonomiškiausia versija taps su dyzeliniu 1.6 TDI, 105 AG varikliu, kurios vidutinės degalų sąnaudos bus 3,8 l/100 km, o CO2 emisija – 99 g/km.

Naujasis „Seat Leon“ debiutuos Paryžiaus automobilių parodoje rudenį, jo kaina kol kas neskelbiama. Kupė ir universalo versijų debiuto laukiama kitąmet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)