Šeštadienį Kaunas pasineria į renginių sūkurį. Istorinėje miesto vietoje, prie pilies, atidarytos dvi miestą reprezentuojančios šventės „Bike Show“ ir „Šokantis senamiestis“. Atrodo, jog dvi šventės yra visiškai skirtingos, tačiau šį kartą apsijungė bendram pasirodymui.

Šalia Kauno pilies esanti aikštelė dūzgė nuo čia susirinkusių motociklų gausmo. Į šventę atvyko daugiatūkstantinė baikerių minia ne tik iš Lietuvos, bet ir iš aplinkinių šalių. Išrikiuoti plieniniai žirgai traukė smalsuolių dėmesį, mat galima sutikti ir kaukolėmis apkarstytų, įvairių spalvų ir formų bei tipų motociklų. Baikerių apranga taip pat sudomino ne vieną. Daugiausiai oda dvelkianti apranga, papuošta ne tik klubo simbolika, bet taip pat ir įvairiais šūkiais, piešiniais. Vienas latvis į baikerių šou visada atvyksta su savo palydove – kapucino beždžionėle.

Baikerių aprangą pasimatavo ir Kauno miesto meras V. Matijošaitis. „Bike Show“ atidarymo proga miesto vadovas apsivilko „Aliens“ klubo aprangą, kad dar geriau galėtų pajausti šventės dvasią. V. Matijošaitis tikina, jog šventę organizuojančiam klubui priklauso nuo senų laikų, tad jam ši šventė labai daug reiškia.

„Paskutiniu metu, ypač šią vasarą, tokią aprangą užsidedu itin retai. Jau seniai važinėju su motociklu ir seniai esu klubo narys. Pati „Bike Show“ šventė yra unikali visose Baltijos šalyse, tokio analogo kitur nėra. Tikrai neleisime šventei užgęsti, o po mūsų kažkas kitas pratęs, nes klubas didelis“, - kalbėjo Kauno meras.

Kartu su kitais kauniečiais ir miesto svečiais meras sušoko masinį šokį, skirtą „Šokančio senamiesčio“ šventei. Po to šoko ant motociklo ir kaip tikras vedlys, kolonos pradžioje, išlydėjo daugiatūkstantinę baikerių minią į Nemuno salą, kur vyks pagrindinė „Bike Show“ šventė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)