Dalyviai įsibėgėjimui turi apie 500m ilgio tiesiąją, po kurios pradės slydimą, leisis nuo kalno link „ąžuolo“ ir vingiuos toliau Nemuno žiedo trasa. Ši trasos konfigūracija viena iš greičiausių Europoje, taip pat techniškai sudėtinga dėl nusileidimo nuo kalno. Trasos aukščio skirtumas starte ir finiše siekia apie 27 metrus.

Kvalifikacinėse varžybose iš trasos išlėkęs ir griovyje atsidūręs „Toyota Supra“ automobilis sužeidė du fotografus: 20 metų Luką Misiūną ir 17 metų Igną Galaunę, kuriems tuoj pat suteikta greitosios medicinos pagalba

L. Misiūnas nukentėjo stipriau. Jam lūžo kairė ranka ir sužeista koja. I. Galaunė atsipirko sumušimais ir įdrėskimais. Fotografai stovėjo netoli vienas kito toje žiedo vietoje, kur automobiliai demonstruoja šoninį slydimą.

„Dabar jaučiuosi gerai, bet ligoninėje teks pagulėti“, – portalui kaunas.kasvyksta.lt sakė L. Misiūnas.

Vairuotojas Sergejus Kabarginas avarijos metu traumų išvengė. Automobilį ištraukus iš griovio kvalifikacija buvo pratęsta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)