Į Palangą S. Rozwadowskis penktadienį atvažiavo pakviestas B. Vanago.

Iki šiol niekada gyvenime Lietuvos pajūryje neviešėjęs lenkas nori pasidairyti ir po Palangą, ir po šeštadienį vyksiančių 1006 km lenktynių užkulisius.

Laiko smalsumui patenkinti S. Rozwadowskis šįkart turi į valias, kadangi žiedinėse lenktynėse jo navigacijos įgūdžiai „General Financing team Pitlane“ komandai nėra reikalingi.

„Labai malonu, kad Benediktas pakvietė atvykti. Pirmą kartą matau ir Palangą, apie kurią girdėjau daug gerų dalykų, ir šias lenktynes. Kartu tai – proga susitikti komandos draugus, kurių jau spėjau pasiilgti. Reikės aptarti daug dalykų“, – DELFI sakė šturmanas, kartu su B. Vanagu praėjusio Dakaro ralio bendrojoje įskaitoje užėmęs 26 vietą.

S. Rozwadowskis tikisi ir pats nors kelioms minutėms atsisėsti prie „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilio vairo, kurį su lenkui kur kas labiau įprastu „Toyota Hilux Overdrive“ sieja tik juoda spalva ir vienodi rėmėjų reklaminiai lipdukai.

Žinoma, ne oficialių važiavimų metu – lenktynėse „General Financing team Pitlane“ komandos automobilį pakaitomis pilotuos B. Vanagas, Jonas Gelžinis ir olandas Sebastiaanas Bleekemolenas.

„Tokio dar niekados nesu vairavęs“, – patikino S. Rozwadowskis.

Ar šturmanas įsitikinęs, kad vieni lenktynių favoritų išsaugos savo techniką „sveiką“ iki tos akimirkos, kai leis ją išbandyti savo svečiui?

„Komanda turi tris labai gerus vairuotojus, automobilis – puikiai paruoštas, tad kodėl turėtų nepavykti? Laikysiu pirštus sukryžiuotus“, – sakė S. Rozwadowskis.

Kitaip nei B. Vanagas, jis dalyvauja tik klasikiniuose raliuose ir ralio maratonuose. 38-erių lenktynininkas iš Olštyno prieš dvejus metus skaitydamas kelio knygą Wojciechui Chuchalai tapo Lenkijos ralio čempionu.

Šis sezonas S. Rozwadowskiui klostosi vangiai – kartu su tuo pačiu W. Chuchala jis startavo tik trijuose raliuose ir du iš jų laimėjo.

Planuodamas metus lenkas daugiau laiko rezervavo ralio maratonams su B. Vanagu, bet išankstinius sumanymus pakeitė kinų pasiūlymas parduoti dvejus metus lietuviui tarnavusią „Toyota“. Todėl iki šiol ekipažas repeticijų dykumose šiemet dar nebuvo surengęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)