Devyniolika labai greitų automobilių į pirmą šių metų startą susirinko „Montalegre“ lenktynių trasoje Portugalijoje. Minios gerbėjų akivaizdoje pirmas „World Rallycross“ startas įvyko ant net 500 metrų ilgio asfaltu nuklotos tiesiosios, kurios pabaigoje kietą dangą keitė palaidas žvyras. Taip besikeičianti kelio danga ir itin galingos, iki 100 km/h per mažiau nei 2 sekundes įsibėgėjančios mašinos „Rallycross“ sportą kaip milžiniška banga kelia į populiarumo viršūnę. Nuobodu čia nebūna.

Debiutą sutrukdė gedimai

Portugalijoje debiutavo ir „Monster Energy World RX“ komanda, kurios du 600 AG galios specialiai šiam čempionatui paruoštus „Citroen DS3“ automobilius vairavo „X-Games“ žvaigždė Liamas Doranas ir kylanti žvaigždė lenkas Kryzsztofas Skorupskis.

Abu lenktynininkai darė viską ką galėjo, bet finišo pasiekti neleido techniniai gėdimai. „LD Motorsports“ mechanikai iki kito etapo išspręs visas „Citroen“ bolidų problemas ir, anksčiau ar vėliau, mes būtinai išvysime Liamą ir Kryzsztofą ant pakylos.

„Turime savaitgalį traktuoti kaip gerą treniruotę ir pavykusius bandymus prieš labai ilgą sezoną. Mūsų vieno rato greitis yra geras, bet dar daug darbų liko nepadaryti. Trasos aukštis virš jūros lygio lėmė tai, kad turėjome problemų su galia. Bet tai ne pasiteisinimas – šiame čempionate mes norime laimėti jau šiais metais. Mūsų patirtis didelė, esame laimėję ir po dar sunkesnių pirmų sezono lenktynių. Komanda dirba, daro viską ką gali ir aš jiems esu labai dėkingas“, – pasakoja „Monster Energy World RX“ komandos pilotas Liamas Doranas.

P. Solbergo pergalė ir stiprus latvio debiutas

Pirmą šių metų etapą laimėjo „ralistas“ Peteris Solbergas, jau kuris laikas iš ralio bolido persėdęs į gerokai galingesnę „Rallycross“ techniką. Antras finišavo daug bėdų Peteriui nesukėlęs Andreas Bakkerudas, visus finalinius važiavimus lenktyniavęs su komandos draugu latviu Reinissu Nitissu. Debiutavęs stipriausiame Pasaulio ralio kroso čempionate kaimynas pasirodė labai stipriai – Latvijos vėliava plėvesavo virš trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

Kitas „FIA World Rallycross“ čempionato etapas vyks gegužės 24 dieną Didžiojoje Britanijoje, lenktynininkams puikiai žinomoje „Lydden Hill“ trasoje. „Monster Energy World RX“ pasiruošus iškovoti maksimalius taškus.

Pirmojo „World Rallycross“ čempionato etapo rezultatai:

1. P. Solberg
2. A. Bakkerud
3. R. Nitiss
4. T. Heikkinen
5. A. Marklund
6. K. Pauwels
7. T. Timerzianov
8. T. Hansen
9. A. Hvaal
10. D. Tohill
11. R. Karlsson
12. J. Jansen
13. A. Scott
14. J. Santos
15. B. Ludwiczak
16. A. Theuil
17. L. Doran
18. K. Skorupski
19. J. Villeneuve

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją