Permainingu oru vykusios lenktynės kėlė daug sunkumų. Lietų keitė saulė, todėl vieni važiavimai vyko ant visiškai šlapios dangos, kiti – ant sausos ir buvo itin sudėtinga teisingai pasirinkti padangas ar sureguliuoti techniką bei greitai prisitaikyti prie kintančių sąlygų.

Galingiausioje KZ2 klasėje tarp 52 sportininkų varžėsi du lietuviai: Paulius Paškevičius ir Rokas Baciuška. Deja, abu sportininkus kamavo techninės problemos ir jiems nepasisekė patekti į finalą. Paulius liko 40-as, Rokas – 48-as.

„OK Junior“ klasėje kovėsi dar du lietuviai: keturiolikmečiai Justas Jonušis ir Kasparas Vaškelis. Tarp 68 kandidatų K.s Vaškelis liko 57-as ir nepateko į finalą.

Geriausiai iš lietuvų pasirodė J. Jonušis, atstovaujantis Italijos „DR Racing“ komandai. Keturiolikmetis visą savaitgalį smarkiai sirgo, tačiau tai nesutrukdė jam būti tarp lyderių. Jau kvalifikacijoje J. Jonušis ilgą laiką savo grupėje buvo antras ir tik prieš pat pabaigą keletas priešininkų jį aplenkė – lietuvis savo grupėje liko šeštas.

Pirmajame atkrintamajame važiavime lietuvį iš trasos tiesiogine ta žodžio prasme išmušė priešininkas. J. Jonušis nefinišavo ir neuždirbo taip reikalingų įskaitinių taškų. Jo priešininkas dėl tokio manevro buvo diskvalifikuotas ir pašalintas iš lenktynių, tačiau tai menka paguoda lietuviui, kuris realiai galėjo pretenduoti į vietą ant podiumo.

Po šio incidento J. Jonušis pusfinalyje turėjo startuoti tik iš penkioliktos vietos, todėl galvoti apie aukštą poziciją buvo sunku. Pusfinalyje J. Jonušis aplenkė tris varžovus ir lengvai pateko į superfinalą. Tarp 34 varžovų Justas startavo iš 24 vietos.

Prieš as startą ir vėl palijos, tad buvo itin slidu. Tačiau lietuvis sugebėjo atsilaikyti neišlėkes iš trasos. Negana to, susitvarkė su aštuoniais savo priešininkais ir finišo liniją kirto 16 vietoje.

„Tai turbūt vienas sunkiausių savaitgalių šiemet. Visas dienas sunkiai sirgau, saujomis gėriau vaistus. Per vieną naktį numečiau net 2 kg svorio, dėl ko mechanikams teko pridėti prie kartingo papildomo švino, kad galėčiau „įtilpti“ į minimalaus svorio reikalavimus“, – juokiasi J. Jonušis.

„Labai daug tikėjomės iš šių lenktynių, nes „Adria“ trasoje esu greitas. Tačiau mes nenuleidžiame rankų. Žinau, kad rezultatas vis tiek bus pasiektas. Esame greiti, bet trūksta trupučiuko sėkmės“, – po finišo sakė J. Jonušis, kuris jau ruošiasi vykti į Portugaliją ruoštis kitam Europos čempionato etapui.

Po dviejų Europos kartingo čempionato etapų J. Jonušis su devyniais įskaitiniais taškais yra 28 pozicijoje iš 72.

Trečiasis Europos kartingo čempionato etapas vyks Portugalijos Portimao lenktynių trasoje birželio pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją