Pirmoji treniruotė vyko lyjant lietui. Jos metu J. Gelžinis parodė ketvirtą laiką bendroje įskaitoje, o T. Barštys buvo pirmas „ProAm2“ klasėje.

Antrosios treniruotės metu, kuri vyko jau esant sausai dangai, Jonas parodė 3 laiką, tuo tarpu Tautvydas ir toliau dominavo savo klasėje.

Dėl iškritusio sniego kvalifikaciniai važiavimai buvo atšaukti. Į startą lenktynininkai išsirikiavo pagal čempionato rezultatus po pirmojo etapo. Jonas pirmajame važiavime startavo iš 8 vietos, antrajame - iš 7 vietos, o Tautvydas abu važiavimus pradėjo iš 13 vietos.

Pirmasis važiavimas vyko džiūstant trasai, todėl prieš jį komandai teko priimti rizikingą sprendimą renkantis tinkamas padangas. Komandos pasirinkimas naudoti „slick“ tipo padangas buvo teisingas. Iš karto po starto Jonas šoktelėjo į 4 vietą ir visą distanciją iki finišo išliko joje.

T. Barštys po nesėkmingo starto buvo nukritęs į paskutinę rikiuotės vietą, bet ilgainiui atsikovojo 13 vietą.

Antrajame važiavime J. Gelžinis starte prarado vieną poziciją. Vėliau jis atakavo septintoje vietoje važiavusį lenktynininką, tačiau varžovas nedarė klaidų ir aplenkti jo nepavyko.

T. Barštys starte papuolė į veiksmo sukūrį ir prieš jį pradėjus suktis automobiliui nepavyko išvengti kontakto ir antrojo važiavimo finišo jis nepasiekė.

Po dviejų etapų J. Gelžinis. užima 7 vietą bendroje įskaitoje ir „Pro“ klasėje, o T. Barštys rikiuojasi antras „ProAm2“ klasėje ir tik dviem taškais atsilieka nuo lyderio. „Juta Racing“ komanda užima 6 vietą komandinėje įskaitoje.

Abu antrojo etapo važiavimus laimėjo praėjusių metų čempionas Danas Cammishas, kuris po savęs paliko Dino Zamparelli ir Charlie Eastwoodą.

Trečiasis „Porsche Carrera Cup GB“ etapas vyks birželio 3-5 dienomis, Oulton Park trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją