Volvo Cars“ ir technologijų bendrovė „Apple“ Ženevoje paskelbė, kad nusprendė suvienyti savo jėgas. Aljansas žada iš esmės pakeisti automobilių vidaus įrangą.

Visas funkcines galimybes ir paslaugas, kurios gerai pažįstamos planšetinių kompiuterių (iPad), išmaniųjų telefonų (iPhone) ar nešiojamų grotuvų (iPod) naudotojams, naujoji „Apple CarPlay“ paslauga per didžiulį centrinį valdymui skirtą jutiklinį ekraną perkelia tiesiai į automobilį.

Naująja programa „Volvo Cars“ dar labiau išplečia „Apple“ galimybes: specialiai sukurta sąsaja leis vairuotojams balsu ir prie vairo įrengtais valdikliais pasiekti „Apple“ teikiamas funkcines galimybes bei paslaugas.

Naujasis „XC90“, kuris rinkoje debiutuos 2014 m., bus pirmasis modelis su įrengta „Apple CarPlay“ paslauga.

„Apple CarPlay“ paslaugoje naudotojai iš karto atpažins pagrindines „iPhone“ išmaniojo telefono taikomąsias programas ir galės intuityviai bei patogiai atsiliepti į skambučius, naudotis navigacija, siųsti žinutes ir klausytis muzikos. Pirminiame pasiūlyme – ir populiariosios trečiųjų šalių tiekėjų, pavyzdžiui „Spotify“, muzikos transliavimo programėlės.

„Volvo Cars“ vaizdo ekranas suteikia galimybes naudotojams vienu metu naudotis tiek „Volvo Cars“, tiek ir „Apple“ turiniu, taigi, nebereikia atskirai perjunginėti automobilio valdymo ir išmaniojo telefono ekranų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)