Įdomu tai, kad tiek Latvijos, tiek Lietuvos žurnalistų atrinktuose septynetukuose galime išvysti daugiau nei pusę – 4 – tuos pačius automobilius.

Latvijos konkurso rinkimų komisija į finalą atrinko „Audi A4“, „Ford S-Max“, „Hyundai i20“, „Mazda CX-3“, „Opel Corsa“, „Subaru Outback“ ir „Škoda Superb/Combi“. Pirmieji trys ir paskutinis pasirinkimas pateko ir į Lietuvos finalininkų sąrašą.

Šiais metais buvo gautas didžiausias paraiškų dalyvauti „Latvijos metų automobilio 2016“ konkurse skaičius – 34 automobiliai iš 21 gamintojo. Kaip ir ankstesniais metais, šių metų „Latvijos metų automobilio 2016“ konkurse dalyviai turėjo praeiti kelis vertinimo ir atrankos etapus.

Viskas prasidėjo balandį Kipsala vykusioje automobilių parodoje „Auto 2015“, kurioje plačiajai visuomenei buvo pristatomi naujausi Latvijos rinkoje siūlomi automobilių modeliai ir demonstruojamas praeitų metų konkurso nugalėtojas „Ford Mondeo“.

Gegužę Siguldos, Turaidos ir Krimuldos apylinkėse įvyko pirmasis pavasario žiniasklaidos bandomasis važiavimas. Rugsėjį vykusio rudens žiniasklaidos bandomojo važiavimo kelionės tikslas buvo Roja, o kelionė vyko nuostabiais Latvijos pakrančių keliais.

Spalio 3 šalia prekybos centro „Mols“ įvyko didžiulis renginys „Latvijos metų automobilio 2016 klientų bandomųjų važiavimų diena“. Organizatoriai pasirūpino, kad visi norintys galėtų atlikti bandomąjį važiavimą konkurse užregistruotais automobiliais.

Taip pat buvo organizuotas saugaus vairavimo įvadinis kursas, o savo įgūdžius dalyviai galėjo išbandyti specialiai tam skirtoje trasoje.

Pagrindinis „Latvijos metų automobilio 2016“ konkurso renginys yra „Didysis bandomasis važiavimas“, kuris šiais metais vyko nuo lapkričio 6 iki 8 dienos ir kurio pagrindinė vieta buvo „Port“ viešbutis. 25 vertinimo komisijos nariai atliko bandomuosius važiavimus su visais konkurse užregistruotais automobiliais.

Vertinimo komisiją sudaro automobilių pramonės ekspertai, automobilių žurnalistai, lenktyninių automobilių vairuotojai, autoservisų vadovai ir didžiausių Latvijos bendrovių automobilių pardavimų vadovai.

Konkurse užregistruoti automobiliai pretenduoja ne tik į pagrindinį titulą, t.y. „Latvijos metų automobilis 2016“, bet taip pat yra išskirstomi į atskiras grupes tokioms nominacijoms, kaip „Latvijos mažas automobilis 2016“, „Latvijos visureigis 2016“, „sportiškiausias Latvijos automobilis 2016“, „ekologiškiausias Latvijos automobilis 2016“, „Latvijos metų automobilis – žmonių balsas 2016“, „gražiausias Latvijos automobilis 2016“, „Latvijos krovininis automobilis 2016“, „Latvijos šeimos automobilis 2016“ ir naujausia nominacija „Latvijos aukščiausios kokybės visureigis 2016“, kurios tikrai bus intriguojančios dėl aršios kovos tarp „Audi“, „BMW“ ir „Mercedes-Benz“.

Praeiti metai buvo ypatingi tuo, kad žmonių balso kategorijoje balsavo 50444 žmonės, kurie metų automobiliu išrinko „Audi A6“.

Galutinis „Latvijos metų automobilio 2016“ balsavimas ir apdovanojimų ceremonija vyks gruodžio 5 „Avalon“ viešbutyje, o nuo 19:00 ceremonija bus transliuojama gyvai per televiziją ir internetiniuose portaluose „Delfi“ bei „iAuto.lv“.

Dėl šių metų „Latvijos metų automobilio 2016“ titulo varžėsi: „Fiat 500X“, „Fiat 500“, „Jeep Renegade“, „Škoda Superb“, „Škoda Superb Combi“, „Subaru Outback“, „Subaru Forester“, „Subaru Levorg“, „Honda HR-V“, „Honda Civic Type – R“, „Honda Jazz“, „Renault Kadjar“, „Renault Espace“, „Opel Corsa“, „Suzuki Vitara“, „Mazda2“, „Mazda CX-3“, „Mercedes-Benz GLE Coupe“, „Mercedes-Benz Vito“, „BMW X6“, „Ford S-Max“, „SsangYong Tivoli“, „Hyundai Tucson“, „Hyundai i20“, „Nissan e-NV200 Evalia“, „KIA Sorento“, „Audi A4“, „Audi Q7“, „Volkswagen Golf GTE“, „Volkswagen Caddy“, „Volkswagen T6“, „Peugeot 208“, „Mitsubishi Outlander“, „Volvo V60 Cross Country“.

Kaip buvo vėliau nurodyta „Latvijos metų automobilio 2016“ taisyklėse, konkurse dalyvauti gali tik naujausi Latvijoje siūlomi modeliai, pirmą kartą Latvijoje užregistruoti po 2014 m. spalio 1 d.

„Latvijos metų automobilio“ apdovanojimai yra organizuojami jau 17 kartą nuo 1998 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją