„Vilniaus baldai“ personalo vadovė Miglė Banevičiūtė sako, kad bendrovė gamybos apimtis artimiausiems periodams į priekį planuoja pagal užsakymų sezoniškumą, tad kintant situacijai, gamyba operatyviai peržiūrima. Anot jos, vasarį dalis darbuotojų bus išleisti į prastovas.

„Pirmieji metų mėnesiai istoriškai visada yra susiję su mažesnėmis gamybos apimtimis dėl žemesnio užsakymų kiekio, vėliau metų bėgyje užsakymų lygis bei atitinkamai gamybos apimtys atsistato ir toliau auga.

Šiuo metu, sausio mėnesį, įmonėje neturime į prastovas išleistų žmonių. Dabar peržiūrime vasario mėnesio darbo grafiką, siekdami optimizuoti gamybos procesą, atsižvelgiant į pardavimų svyravimus dėl sezoniškumo.

Efektyvinant pamainų darbą, mažiau nei penktadalis įmonės darbuotojų bus išleisti į prastovas vasario mėnesiui“, – komentuoja M. Banevičiūtė.

Ji patikina, kad šis sprendimas yra laikinas, nes gamybos apimtys yra reguliariai peržiūrimos.

„Atsižvelgdami į istorinį sezoniškumą, nusprendėme išlaikyti darbo vietas, siunčiant į laikinas prastovas dalį darbuotojų, kad galėtume operatyviai grąžinti juos į darbo vietas“, – sako „Vilniaus baldai“ personalo vadovė.

„Vilniaus baldai“

Anot jos, jau kurį laiką bendrovė nebevykdo aktyvios darbuotojų samdos.

„Dėl tokių veiksnių kaip elektros kaina, žaliavos situacija rinkose ir pasaulinė paklausa buvo ir išlieka neapibrėžta. Dėl šios priežasties jau kurį laiką ateitį planuojame konservatyviai – nevykdome aktyvios komandos plėtros.

Persikėlę į naują gamyklą ir sutelkę gamybą vienoje vietoje orientuojamės į kompetencijų stiprinimą ir efektyvumo didinimą.

„Vilniaus baldai“ kaip ir visas gamybos sektorius taip pat susiduria su darbuotojų kaita, tad pastaraisiais metais atsiranda darbuotojų, kurie nusprendžia palikti komandą, ir prisijungia naujų“, – teigia M. Banevičiūtė.

2021-2022 finansiniais metais „Vilniaus baldai“ gavo 101 mln. eurų konsoliduotų audituotų pajamų – kiek daugiau nei praėjusiais metais (99,4 mln. eurų), jos grynasis pelnas išaugo 8,5 karto.
87,67 proc. „Vilniaus baldų“ akcijų valdo bendrovė „Invalda privatus kapitalas“, 12,33 proc. – privatūs investuotojai.

2020 m. viduryje darbą pradėjo nauja „Vilniaus baldai“ 55 mln. eurų vertės gamykla Trakų rajone, Guopstų kaime. Vėliau buvo pranešta, kad planuojama įdarbinti apie 140 specialistų.

Šiuo metu bendrovėje dirba 583 darbuotojai. Sodros duomenys rodo, kad per metus jų skaičius gerokai sumažėjo. Prieš metus čia dirbo apie 861 darbuotojas.

„Vilniaus baldų“ pagrindinis užsakovas – Švedijos baldų mažmenininkas „IKEA“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją